Ordkriget efteråt: ”Han är en nolla!”

FOTBOLL

”Vad vill han? Att vi ska ha en boxningsmatch?”

1 av 2

Det var heta känslor mellan AIK och Kalmar.

Efteråt anklagar Dickson Etuhu KFF-spelarna för att vara fega – och nu svarar Marcus Nilsson.

– Etuhu är en nolla!, dundrar han.

AIK följde upp derbysegern mot Djurgården genom att plocka hem en ny trepoängare, något man inte hade mäktat med sedan 2006.

Det var dock inte resultatet, 2-1, som det snackades om efter matchen mot Kalmar – utan de heta känslorna ute på planen.

”Stora i käften”

Sju gula kort delades ut, Nebojsa Novakovic visades upp på läktaren – och Dickson Etuhu hamnade i bråk med Marcus Nilsson.

– Folk är stora i käften ute på planen, men när du ser dem i tunneln så vågar de inte säga något. Då går de och gömmer sig, säger Etuhu.

Upprinnelsen till grälet med Nilsson var att Emin Nouri gick omkull på mittplanen, varpå Etuhu – som upplevde att Nouri filmade – rusade från egen planhalva för att skälla ut Kalmars högerback.

– Då gick jag emellan. Han ska inte vara där och hålla på och skrika, säger Nilsson.

Efter matchen ville Etuhu ta ett snack med Nilsson.

– Men jag såg inte skymten av honom, säger AIK:aren.

”Han är en nolla”

Och när Nilsson får höra om Etuhus utspel tänder han till.

– Vad har han sagt? Att vi inte vågar snacka? Jag har inte ens sett honom. Men han kan väl komma hit nu så får vi se hur tuff han är, säger Nilsson.

Som verkar förvånad.

– Vad är det han vill? Att vi ska ha en boxningsmatch här ute eller? Nä, han snackar mycket, Etuhu, men han är inte särskilt tuff den killen. Han är en nolla, säger Nilsson.

Mittbacken hamnade också i fokus för att ha orsakat straffen som Henok Goitom brände i den 57:e minuten. Nilsson – som redan hade en varning – rev omkull Kenny Pavey men slapp undan ett andra gula kort varpå AIK:s assisterande tränare Nebojsa Novakovic gick i taket av ilska och visades upp på läktaren.

– Det var det enda korrekta beslutet som domaren tog, att visa upp mig på läktaren, säger Novakovic efteråt.

ARTIKELN HANDLAR OM