Krismöte – sedan gick han på match

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: REX

Han är i London för att diskutera flyktingkrisen med David Cameron och har samtidigt kunnat läsa om ett lågt stöd från svenska folket.

Vad Stefan Löfven gjorde sedan? Han gick på fotboll.

– Jag har alltid hejat på Tottenham, säger Sveriges statsminister.

Storbritannien har gått med på att ta emot 4 000 flyktingar om året i fem år – samma siffra som Sverige just nu tar emot på ett par dagar.

På måndagen reste Sveriges statsminister Stefan Löfven till London för att diskutera problematiken med Storbritanniens premiärminister David Cameron.

– Vi ska stå upp för rätten att söka asyl men vi måste stå upp för det här som en EU-fråga. Inget land ensamt klarar detta, sa Löfven under sitt anförande.

Gick på fotboll

Samtidigt skakas den pressade statsministern nu av nya chocksiffror som visar att sex av tio svenskar tycker han gör ett dåligt jobb.

Frågan är dock om Löfven tagit del av nyheten än.

Under måndagskvällen befann han sig nämligen på White Hart Lane för att se Premier League-matchen mellan Tottenham och Aston Villa.

– Tottenham har varit min favoritklubb sedan tidigt 70-tal. Jag fattade tycke för laget när jag såg deras matcher i Tipsextra. Jag följer laget så mycket jag kan och jag är med i svenska supporterföreningen ”Sweden Spurs Supporters’ Club”, säger Löfven i matchprogrammet.

”Tyvärr fundamentalt i en demokrati”

På den skämtsamma frågan om det finns en regel i Löfvens valmanifest om att alla svenska medborgare måste heja på Tottenham svarar han:

– Tyvärr är det fundamentalt i ett demokratiskt samhälle att människor ska få heja på lag som inte är lika bra som ”Spurs”. Men personligen förstår jag inte varför man skulle vilja göra det, säger Löfven.

Även David Cameron har ett Premier League-lag.

Premiärministern supportar Tottenhams motståndare för kvällen – Aston Villa. Även om han tidigare lyckats förväxla sitt favoritlag med West Ham, som spelar i likadana färger.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.