Olsson kunde spela – efter smärtstillande

FOTBOLL

CHISINAU/STOCKHOLM. Martin Olsson såg ut att få kasta in handduken före avspark.

Men efter sex smärtstillande tabletter blev det 90 minuter för ytterbacken.

– Det gjorde ont, hela matchen, säger Olsson.

Tidigare i dag presenterade förbundskapten Erik Hamrén startelvan mot Moldavien. Han valde att starta med Martin Olsson på vänsterkanten.

Men under uppvärmningen drabbades Norwich-spelaren av en skada. Han haltade omkring, medan man såg att Anton Tinnerholm tog av sig jackan och började värma upp med de övriga i startelvan.

Det såg ut som att Olsson skulle få sätta sig på bänken och Tinnerholm skulle få starta för Sverige. Men så blev det inte.

Olsson spelade 90 minuter för Blågult.

– Ryggen låste sig, jag hade riktigt ont. Det gjorde ont, det var nära att jag skulle kliva av. Till slut slängde jag i mig några tabletter, sex stycken. Det tog typ 20-30 minuter för att smärtan skulle komma ner, det kändes okej senare, säger Olsson.

”Det gör riktigt ont”

Hur kändes de första 20-30 minuterna?

– Det gjorde ont, väldigt ont, hela matchen. Men det är bara att köra på, jag gillar inte att missa matcher. Jag sa till Erik: ”låt mig spela, låt mig spela”.

Hur känns det att spela med en låsning i ryggen?

– Det är svårt att andas. Varje gång jag andas in kommer smärtan. De som varit med om det vet att det gör riktigt ont. Jag fick tre tabletter när jag kom in, sedan tog jag tre till, tog kanske sex-sju tabletter. Smärtan kommer tillbaka nu, så ska bara vila några dagar, sedan känns det okej.

Sverige vann med 2-0 efter två mål av Zlatan Ibrahimovic.