Clotet i rullning – ett steg närmare MFF?

Av: Rasmus Hammarström

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Lämnar Swansea – dagen efter Garry Monk

I går sparkade Swansea managern Garry Monk efter en bedrövlig höst.

Nu har även Pep Clotet Ruiz, 38, packat väskorna och lämnat klubben.

Och kanske blir nästa anhalt Malmö FF.

Det var under gårdagen som Swansea bekräftade på hemsidan i ett pressmeddelande att managern Garry Monk fått sparken.

”Det har varit ett väldigt svårt beslut att fatta och det är med tunga hjärtan som vi har valt att gå skilda vägar med Garry Monk. Vi önskar honom givetvis all lycka i framtiden”, sa klubbens ordförande Huw Jenkins till Swanseas officiella hemsida.

Det spekulerades då i brittisk media om att spanjoren Pep Clotet Ruiz skulle ta över huvudansvaret tillfälligt. Nu står det klart att så inte blir fallet. Swansea bekräftar på hemsidan att taktikern tillsammans med tränarkollegorna James Beattie och Kristian O’Leary har fått lämna klubben.

Länkats till MFF

Kanske öppnar avskedet för en allsvensk återkomst för Pep Clotet Ruiz? Åge Hareide har sedan tidigare lämnat Malmö FF, och blev i dag utsedd till ny förbundskapten för Danmark. Bland kandidaterna som pekats ut har spanjoren pekats ut som en potentiell ersättare. Pep Clotet Ruiz var assisterande tränare i Malmö FF när Roland Nilsson var huvudtränare, och var även aktuell för uppdraget bakom Åge Hareide för två år sedan men tackade till erbjudandet.

Andra kandidater som det spekulerats kring är främst den danske tränaren Kasper Hjulmand men även den gamle AIK-aren Stuart Baxter och SM-guldvinnaren Janne Andersson.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.