Uppgifter: Michelsen anklagas för mobbning

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYR N

FOTBOLL

Jakob Michelsen, 37, fick sparken från Hammarby redan efter en säsong.

Enligt källor till FotbollDirekt fanns det ett missnöje i spelartruppen – och dansken anklagas även för mobbning.

– Mot slutet av hösten vet jag om att det var en incident där, men det löste gruppen internt, säger vd:n Henrik Kindlund till sajten.

För några veckor sedan kunde Sportbladet berätta om en spricka mellan Hammarbys sportchef Jesper Jansson och tränaren Jakob Michelsen.

Kort därefter meddelade klubben att dansken tvingas bort från Bajen redan efter en säsong.

– Det är alltid trist och jobbigt när man måste ta den här typen av beslut. Men vi känner oss helt trygga i beslutet och vi är i slutändan övertygade om att det här är rätt väg för Hammarby att gå. I de diskussioner som vi har haft internt den senaste tiden har vi tydligt känt att vi inte har samma syn som Jakob på hur vi vill utveckla laget, truppen och vårt spel, sa Jesper Jansson i ett pressmeddelande.

Spelare föll i gråt

Nu rapporterar FotbollDirekt att det fanns ett internt missnöje med dansken i spelartruppen samt att Michelsen visade ”mobbningstendenser”:

"Enligt FotbollDirekts källor så var ett antal spelare lite grann av måltavlor för verbala angrepp från Michelsen. Den danske tränaren har haft sina favoriter, medan andra har varit ute i kylan och där han vid ett flertal tillfällen öppet gett sig på dem verbalt inför de andra, på ett sätt som flera har uppfattat som mobbning."

Sajten lyfter även upp några exempel på incidenter under året. Bland annat en som inträffade på en restaurang efter derbysegern mot Djurgården i våras.

”Även supportrar var på plats och vittnar om hur Michelsen på festen tagit spelaren åt sidan och skrikit på honom, och att han då föll i gråt."

”Löstes internt”

Ett annat exempel ägde rum i samband med att en spelare lämnade klubben och höll en avskedsmiddag med spelare och ledare:

”Spelaren höll ett tal som berörde honom och han började gråta, varpå Michelsen räckte över en servett till den yngre spelaren och sade att han kanske behövde torka tårarna han också."

Vd:n Henrik Kindlund betonar att mobbning inte är förenligt med Hammarbys värdegrund och vill helst lägga det hela bakom sig.

– Med det sagt: Mot slutet av hösten vet jag om att det var en incident där, men det löste gruppen internt, sedan löste Jesper det med Jakob. Det är ingen som kommit internt till oss med åsikter och klagomål, säger Kindlund till FotbollDirekt.

Sajten har varit i kontakt med Jakob Michelsen som avböjer att kommentera.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.