Zidane förklarar Ronaldos spegling

FOTBOLL

På sociala medier drev folk med Cristiano Ronaldo efter att han speglat sig med mobilen på planen.

Zinedine Zidane förklarar portugisens agerande.

– Han ville veta om han kunde spela vidare eller inte. Det var det han sa till mig i omklädningsrummet, säger tränaren på en presskonferens.

Efter några matcher utan mål och vinst fick Cristiano Ronaldo äntligen jubla. Portugisen gjorde två när Real Madrid krossade Deportivo La Coruna med 7–1.

Men Ronaldo fick ta emot en rejäl smäll i segermatchen. Vid portugisens andra mål i matchen fick han en spark i huvudet av schweizaren Fabian Schär. 32-åringen reste sig ganska snabbt och gick av planen.

Han tog hjälp av lagläkarens mobiltelefon för att kolla hur ansiktet såg ut efter sparken. Den aktionen skapade reaktioner i sociala medier.

”Vi kan inte styra vad folk tycker”

Nu har Real-tränaren Zinedine Zidane gått ut och försvarat Ronaldo.

– Vi kan inte styra vad folk tycker. Han tog mobiltelefonen för att se vad som hade hänt, om det var ett stort eller litet ärr – det var allt, säger Zidane på en presskonferens.

– Han ville veta om han kunde spela vidare eller inte. Det var det han sa till mig i omklädningsrummet, och det räcker för mig. Han fick några stygn och är på väg tillbaka. Det faktum att Cristiano tränar nu, med tanke på hur hans öga ser ut, visar bara hur viktigt det är för honom att spela.

Ronaldo missar kvartsfinalen i cupen mot Leganes i morgon.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM