Sågar Wengers val: ”Är ett stort skämt”

avMartin Tolén

Publicerad:
Foto: IAN KINGTON / AFP

Alex Iwobi påstås ha festat kvällen före Arsenals FA-cupfiasko.

Trots det gav Arsene Wenger 21-åringen chansen från start mot Chelsea i går.

– Det är ett stort skämt, dundrar klubbikonen Ian Wright.

Arsenalmittfältaren Alex Iwobi, 21, hamnade i rejält blåsväder efter FA-cupmötet med Nottingham Forest (förlust 4–2).

21-åringen anklagas för att ha varit ute och festat fram till 03.00-tiden på en hemmafest där det brukades både cannabis och lustgas, enligt The Sun.

– De höll hela byggnaden vaken. Jag väcktes klockan ett på morgonen av människor som skrek och sjöng och gick upp för att säga till. Det låg lustgasbehållare överallt och man kände lukten av gräs, sa en granne till tidningen då.

– Om det är sant kommer han att bötfällas. Det är oacceptabelt. Jag måste träffa honom för att se om det stämmer eller inte, fortsatte Arsene Wenger på en presskonferens senare.

”Folk skrattar åt oss”

Men när Arsenal mötte Chelsea i ligacupsemifinalen i går fanns Iwobi med från start.

Det får klubbikonen Ian Wright att rasa.

– Det är ett stort skämt. I rådande situation – när en ung spelare går ut och gör en sådan sak med tanke på vad Arsenal går igenom – så vill de erfarna spelarna lämna eftersom det inte finns något ledarskap. Wenger skulle ha skött detta bättre, visat upp ett starkare ledarskap, säger Wright i Sky Sports studio, enligt Daily Mail.

Wright menar att situationen aldrig skulle ha uppstått i någon annan Premier League-klubb.

– Arsenal måste hitta sig själva igen. Folk skrattar åt oss, de tycker att vi uppträder som ett stort skämt för tillfället och spelare vill inte stanna kvar. Det känns som att vi tappar allt just nu.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM