Klart: Spanjoren ny assisterande i ”Blåvitt”

Ferran Sibila ansluter till IFK Göteborg – efter nya samarbetet: ”Arbetat med Cesc Fabregas och Jordi Alba”

avSimon Sjöstrand

Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN

Då var det klart.

Ferran Sibila, 30, går in som ny assisterande tränare i IFK Göteborg – som också presenterar ett nytt samarbete med spanjorens arbetsgivare Ekkono Soccer Services.

– Vi kommer arbeta stenhårt för att hjälpa klubben, säger Sibila till IFK:s hemsida.

Det har tisslats och tasslats ett tag.

På söndagskvällen landade Gif Sundsvalls tidigare assisterande tränare Ferran Sibila, 30, i Göteborg och i dag, måndag, presenterades han officiellt som ny assisterande tränare i IFK Göteborg.

Spanjoren ska länge har varit ”Blåvitts” förstaval att bistå huvudtränaren Poya Asbaghi.

Skrivit treårsavtal

Samtidigt står det klart att IFK inleder ett samarbete med Sibilas arbetsgivare, företaget Soccer Services som hyr ut sin personal på konsultbasis och som har sitt huvudkontor i Barcelona.

Avtalet är skrivet över tre år och IFK beskriver företaget så här:

"Ekkono är en tränings- och utvecklingsmetod som baseras på mer än 20 års erfarenhet genom samarbeten med spelare, klubbar och förbund i mer än 20 länder. Det huvudsakliga fokuset för metoden är att utveckla intelligenta spelare som är kapabla till att förstå spelet och fatta kvalitativa beslut på planen”, skriver klubben på sin hemsida och fortsätter:

”Samarbetat med PSG”

Soccer Services har verkat i 20 år och tidigare samarbetat med klubbar såsom PSG (Frankrike) och Pachua CF (Mexico). Man har även arbetat på ett individuellt plan med spelare som Cesc Fabregas och Jordi Alba som ger företaget goda referenser”.

IFK:s klubbdirektör Max Markusson om det nya samarbetet:

– Under hösten har klubben genomgått ett enormt strategiarbete. Därför har det varit viktigt för oss att landa ett samarbete, som förutom den självklara rollen som assisterande tränare, även innehåller stor utvecklingspotential för våra spelare. Detta är ett av de viktigaste fundamenten i vår sportsliga strategi och vi är oerhört nöjda över att Soccer Services vill vara en del av att förädla de investeringar vi gör i IFK Göteborgs spelartrupp.

”Känner oss stolta”

Ferran Sibila gör sin första arbetsdag i IFK under måndagen.

– Vi känner oss stolta över att vara en del av IFK Göteborg och kommer att arbeta stenhårt för att hjälpa klubben att nå den status man förtjänar, säger han.

IFK slutade elva i allsvenskan i fjol.

ARTIKELN HANDLAR OM