”Det kan sluta i ett spektakulärt fiasko”

FOTBOLL

LOS ANGELES. Vad fansen förväntar sig av Zlatan Ibrahimovic?

Vissa är mer optimistiska än andra.

– Det här är en chansning. Det kan sluta i ett spektakulärt fiasko, säger Steve Edwards, 56.

Derbyt mellan LA Galaxy och LA FC är utsålt. Tusentals fans har tagit sig till arenan StubHub Center i hopp om att få se en häftig match – och Zlatan Ibrahimovic göra debut.

När Sportbladet tar tempen inför matchen meddelar fansen att de har höga förväntningar på den 36-årige svensken.

– Jag förväntar mig stordåd. Han är en vinnare; var han än går vinner han – och vi förväntar oss titlar, säger Luis Romero, 26.

Kompisen Daniel Perez, 32, fyller i:

– Det är ett av fotbollens största namn som kommit it. Hajpen är jämförbar med när vi värvade David Beckham (2007), säger han.

”Sätter klubben på kartan”

35-årige Jason Moreno har följt LA Galaxy sedan klubben grundades. Han tror att Zlatans intåg kommer höja intresset enormt.

– Han kommer göra mycket för ligan och laget. Galaxy vill inte bara vara ett lag i mängden. Vi vill vara kända världen över, alla ska veta vilka LA Galaxy är. Det här bidrar till att sätta klubben på kartan, säger han.

Lee Thompson, 40, är säker på att ”Ibra” kommer lyckas.

– Lejonet är hungrigt! Vi ser väldigt mycket fram emot att se honom spela, säger hon.

”Är en chansning”

56-årige Steve Edwards däremot, är inte lika övertygad.

Han tror visserligen att det kan sluta i succé.

– Men det kan lika gärna sluta i ett spektakulärt fiasko. Det är ju en chansning. Zlatan är 36 år gammal och har just kommit tillbaka från skada. Jag tror inte han kommer starta varje match och jag tror inte heller han kommer spela några matcher på konstgräs (sex MLS-lag har det, reds.anm). Samtidigt har han ett stort ego och han vill ju inte skämma ut sig själv för den amerikanska publiken. Vi får se hur det går, men jag är inte så säker på att det blir så bra som alla tror, säger Edwards, som följt LA Galaxy i mer än tio år.

Derbyt mellan LA Galaxy och LA FC börjar klockan 21.00. Zlatan Ibrahimovic inleder på bänken.

ARTIKELN HANDLAR OM