Succén: Hattrick av Hamad i premiären

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Succé för Jiloan Hamad.

Stjärnan gjorde samtliga tre mål när Hammarby slog Sirius i premiären.

– Alla tre är till mamma. Väldigt bra att få en bra start, särskilt i år när vi har snackat ganska mycket, skrattar Hamad.

Över 30 000 åskådare hade bänkat sig när Hammarby tog emot Sirius i den allsvenska premiären.

Då bjöd Jiloan Hamad på show.

Mittfältaren gjorde samtliga tre mål, varav två på straff, när ”Bajen” slog tillbaka gästerna med 3–1 och fick en sprakande start på säsongen.

– Skönt att göra ett spelmål också, så det inte bara blir straffmål. Det kändes bra i dag. Det har varit lite upp och ner under försäsongen, men det har sin förklaring, jag började redan i december. Men jag vet när allsvenskan drar igång, det är då det gäller, säger Hamad.

– Väldigt bra att få en bra start, särskilt i år när vi har snackat ganska mycket, haha. Då får man backa upp det, det tycker jag vi gör i dag. Det ser bra ut i dag. Vi har avslutat försäsongen på ett bra sätt och kunna trumma vidare i dag också. Sett över hela matchen gör vi en bra solid match.

När gjorde du tre mål sist?

– Jag tror det var 2006 med BK Forward, vi mötte Timrå. Vi vann med 6-3 och jag gjorde hattrick. Det hände 100 procent, men jag vet inte om det var Timrå vi mötte.

Du kan knappt önska dig en bättre premiär?

– Nej. Man har ju snackat om att man göra mer poäng i år, så det var skönt att göra tre.

”Var till mamma”

Hammarby, som fick klara sig utan nyförvärven Erkan Zengin och Nikola Djurdjic, skapade högt tryck direkt. Hamads första målet kom i den 45:e minuten.

27-åringen tryckte säkert in bollen från straffpunkten efter en omdiskuterad situation. I tv-intervjun i C More förklarade han att målet var till mamma. Efteråt gav han samtliga mål till sin henne.

– Alla tre målen är till henne. Hon ska få lite presenter i dag också. Vi är väldigt tajta, de är nästan alltid här vid varje hemmamatch. De tar hand om mig, så jag är bortskämd, säger Hamad.

– Jag ska träffa henne nu. Hon är hemma och har förberett massa mat, det är matkoma i kväll. De är här och hälsar på mig i Stockholm. Vi ska fira henne i kväll.

Två straffmål

I början av andra halvlek kom hans andra mål.

Då fick ”Bajen” en ny straff sedan Junior gått omkull i straffområdet efter en duell med Ian Sirelius, som fick rött kort. Hamad var än en gång säker från straffpunkten, innan han fullbordade sitt hattrick med 3–1-målet på tilläggstid.

”Det är Kennedy som är boss”

Jiloan Hamad pratade efteråt om att det var speciellt att vara lagkapten inför 30 000 åskådare i premiären.

– Det var fantastiskt. Det var en helt annat känsla när jag skulle gå och lägga mig igår, jag tror jag gick och la mig 01.00, jag brukar alltid somna vid tolv. Man ligger där, det blir lite pirrigt - man vill så mycket inför en premiär. Jag är stolt över att vara lagkapten för Hammarby.

– Sen när Kennedy kommer in så är det bara att ge honom bindeln.

Givet att lämna över den?

– Ja, det är inga konstigheter där, det är Kennedy som är boss.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.