Zlatans anfallspartner: ”Det kommer bli kaos”

FOTBOLL

Han riskerar att hamna rejält i skuggan av klubbens nya stjärna, till och med förpassad till bänken.

Men norske landslagsanfallaren Ola Kamara hoppas lyfta tillsammans med Zlatan Ibrahimovic.

– Det finns nog lite att lära av ”Ibra”, säger han till VG.

LA Galaxy har vunnit fem titlar i MLS sedan 2002. Men när ligans två konferenser räknades samman i fjol var det västkustlaget som var sämst i hela ligan med 32 poäng på 34 matcher.

I år har klubben kraftsamlat rejält. Redan innan Zlatan Ibrahimovic övergång till klubben hade man kritat på med nio nya namn inför säsongen.

En av dem en norsk landslagsanfallare, Ola Kamara.

Kamara förvandlade en misslyckad sejour i Austria Wien, via lån i Molde, till succé i MLS med Columbus Crew. På två säsonger öste norrmannen in 34 mål innan flyttlasset gick till LA Galaxy inför årets säsong.

Vill bilda forwardspar

Där öppnade han säsongen med mål i första matchen innan succén fortsatte i landslaget där han nyligen återtagit en plats i truppen. Bara dagen efter Zlatans flyttbesked stänkte Kamara in tre mål mot Australien.

– Det här kommer jag att minnas för resten av livet, sa han efter den matchen.

Hattricket var också ett tydligt besked till Galaxy-coachen Sigi Schmid om att han inte tänker släppa sin anfallsplats till Ibrahimovic.

”En man med stor aura”

– Förhoppningsvis ska vi spela tillsammans, jag är glad för att han kommer. Det ska bli en kul grej, säger 28-åringen i en intervju med VG.

Han säger att han själv visste om affären strax före den presenterades och att han hoppa kunna hitta ett dynamiskt samarbete med sin speed och Zlatans storlek och targetstyrka.

Men först räknar han med en omtumlande tid.

– Första dagarna kommer det nog vara kaos runt klubben. Sen är det en man med en stor aura i omklädningsrummet, men vi är fotbollsspelare allihop oavsett så det kommer nog gå bra, säger Kamara.

Läs Sportbladets genomgång av hela LA Galaxys trupp här!

ARTIKELN HANDLAR OM