Döms till fängelse efter skandalmatchen

1 av 2 | Foto: ERIK SIMANDER / BILDBYRÅN
FOTBOLL

En person har dömts till fängelse efter att ha kastat in ett knallskott under matchen mellan Syrianska och Dalkurd förra året.

– Det är särskilt ovanligt att man lyckas identifiera och lagföra en person som kastat in ett knallskott säger polisen i ett pressmeddelande.

I juni förra året möttes Syrianska och Dalkurd i en match i Superettan. Men det var inte Dalkurds seger som fick mest rubriker i efterspelet, utan det knallskott som kastades in från hemmaklacken.

Knallskottet landade nära Dalkurds dåvarande anfallare Richard Yarsuvat och matchen behövde avbrytas.

Matchen var en stökig historia i allmänhet och totalt har nio personer dömts för incidenter kring matchen förra sommaren.

Nu har även personen som kastade själva knallskotten lagförts.

”Det sänder signaler”

Personen som kastade knallskottet döms av Södertälje tingsrätt till en månads fängelse.

– Det är ovanligt att så många döms på samma gång för sådana här brott. Och det är särskilt ovanligt att man lyckas identifiera och lagföra en person som kastat in ett knallskott och fått matchen avbruten. Tack vare gediget utredningsarbete och god lokalkännedom lyckades vi ge åklagaren underlag som räckte till fällande domar, säger polisinsatschef Jonas Packalén i ett pressmeddelande.

Richard Yarsuvat, som nu spelar för Norrby IF, är nöjd med domen.

– Det sänder signaler att de åker fast de som gör sånt här. De som inte sköter sig på läktaren ska åka dit för det och straffas, säger han till Borås Tidning.

ARTIKELN HANDLAR OM