”Bendtner lämnar Sunderland”

Publicerad 2012-04-23

O'Neill vill bygga nytt inför nästa säsong

Nicklas Bendtner i Sunderlandtröjan.

Nicklas Bendtner lämnar Sunderland efter säsongen. Det rapporterar engelsk media.

Den danska landslagsstjärnan, som är utlånad från Arsenal, har gjort sju mål men är inte med i tränaren Martin O'Neills framtidsplaner för klubben.

Följ ämnen

Martin O'Neill tillträdde som tränare i Sunderland efter att Steve Bruce fått sparken efter en dålig inledning på säsongen. Sedan dess har det gått bättre, och inför nästa säsong vill han bygga ett eget lag. Nicklas Bendtner, 24, kommer då att lämna klubben uppger Mirror Football.

Nicklas Bendtner har inte kunnat slå sig in i startelvan i Arsenal, och lånades därför ut till Sunderland. Väl där har Bendtner gjort sju mål, men klubben vill inte knyta till sig den danska stjärnan permanent.

Fler kan lämna

Den före detta Liverpoolbacken Sotirios Kyrgiakos, 32, och Manchester Citys Wayne Bridge, 31, är två andra lån som inte kommer att förlänga sin sejour i Sunderland. Den skotska landslagsmålvakten Craig Gordon, 29, har haft stora skadeproblem och kan även han lämna som bosman i sommar.

Martin O'Neill har också Asamoah Gyan att fundera på. Ghananen var en av klubbens bästa spelare förra säsongen, men lämnade något chockerande på lån till Al Ain i Förenade Arabemiraten i somras. Huruvida O'Neill plockar hem den 26-åriga anfallaren återstår att se.

Sunderland ligger på en säker elfteplats i Premier League.

Följ ämnen i artikeln