Mardrömmen över – Avdic blir utlånad

FOTBOLL

”Han kommer att bli värdefull för oss”

Denni Avdic, 23, har inte lyckats övertyga i sin tyska klubb Werder Bremen.

Nu lånas den svenske anfallaren ut i ett år till holländska PEC Zwolle i Eredivisie.

– Avdic är en komplett spelare och vi är övertygade om att han kommer att bli värdefull för oss, säger klubbens sportdirektör Gerard Nijkamp.

Denni Avdic lämnade Elfsborg i januari 2011 för Werder Bremen. Men proffssejouren i den tyska klubben har knappast blivit vad 23-åringen hade föreställt sig.
När Bremen hämtade in anfallaren, som då hade gjort 19 ligamål på 29 matcher för Elfsborg, var förväntningarna stora men skador och svaga prestationer har hållit tillbaka Avdic.

”Hoppas han får speltid”

Nu står det klart att anfallaren lämnar Werder Bremen för den holländska nykomlingen PEC Zwolle.
– Denni har inte kunnat prestera det som båda parterna hade förväntat sig. Vi har pratat med honom om hans situation och vi var eniga om att ett låneavtal är den vettigaste lösningen. Vi hoppas att han får speltid i Zwolle, säger Werders ordförande Klaus Allofs till klubbens hemsida.
Denni Avdic har spelat sju Bundesliga-matcher för Werder Bremen sen flytten 2011. Nu blir det ett år i Zwolle och 23-åringen kan få debutera redan till helgen när NEC Nijmegen står för motståndet. PEC Zwolle ligger för närvarande elva i tabellen efter tre spelade matcher.

ARTIKELN HANDLAR OM