Fotboll

Wernbloom klar – skrev på för 4,5 år

Av: 

Oskar Månsson

FOTBOLL

Wernblooms agent: ”De har stora förväntningar på Pontus”

Byter Holland mot Ryssland Som Sportbladet tidigare avslöjat är Pontus Wernbloom klar för CSKA Moskva. Svenskens nya klubb möter Real Madrid i åttondelsfinal i Champions League och då kan Wernbloom finnas med på planen för sin nya klubb.
Byter Holland mot Ryssland Som Sportbladet tidigare avslöjat är Pontus Wernbloom klar för CSKA Moskva. Svenskens nya klubb möter Real Madrid i åttondelsfinal i Champions League och då kan Wernbloom finnas med på planen för sin nya klubb.

Pontus Wernbloom reser till Spanien för att byta Holland mot Ryssland.

I dag skrev den svenske landslagsmittfältaren på sitt drömkontrakt med CSKA Moskva.

– De har stora förhoppningar på Pontus, säger agenten Carl Fhager.

Redan den sjunde januari kunde Sportbladet avslöja att Pontus Wernbloom var på väg från AZ till CSKA i en affär värd runt 35 miljoner.

Förhandlingarna har därefter dragit ut på tiden, men nu är det klart. I går på eftermiddagen bloggade Pontus Wernblooms fru Nina att affären var i hamn.

”Alla kontrakt är skrivna och läkarundersökningen är klar. Just nu sitter han på ett flyg som ska ta honom till Spanien där hans nya klubb är på träningsläger”, skrev hon.

Enligt CSKA:s hemsida har Wernbloom skrivit ett 4,5-årskontrakt. Han kommer att spela med nummer 3 på ryggen.

Första anhalt Malaga

Första anhalt för Wernbloom tillsammans med sina nya lagkamrater blir alltså inte Ryssland, utan Spanien: för tillfället är CSKA-truppen i Malaga för att ladda upp inför vårsäsongen. Och en lyckad uppvärmning behövs, för snart väntar åttondelsfinal i Champions League mot Real Madrid. Om den matchen blir Pontus Wernblooms debut återstår att se, men en sak i alla fall säker: han är ett välkommet tillskott i sin nya miljö.

”Behov av mittfältare”

– CSKA ser ett behov av att stärka sitt centrala mittfält och har stora förhoppningar på Pontus, säger Carl Fhager.

Sportbladet har tidigare rapporterat att spelare av Wernblooms kaliber i den ryska ligan kan ha en nettoårslön runt tio miljoner kronor.

ANNONS

Hammarby möter Häcken i Allsvenskan på söndag! Missa inte veckans dramatik på Stryktipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!