Bekräftat: Är helt klar för Elfsborg

avElvedin Basic

"Det här kommer bli riktigt bra"

Då är övergången bekräftad.

18-åringen Jesper Karlsson är presenterad som nyförvärv för Elfsborg.

– Jag är väldigt glad och stolt över att ha skrivit på för Elfsborg. Det här kommer bli riktigt bra, säger Jesper Karlsson.

Tidigare kunde Sportbladet avslöja att Elfsborg betalar 4 miljoner kronor för att knyta till sig Jesper Karlsson över ett kontrakt på fem år. Uppgifterna bekräftas nu på Elfsborgs hemsida som skriver att spelaren är klar för klubben.

– Vi är stolta av att ha kunnat knyta till oss Jesper Karlsson som har varit en av Sveriges mest jagade spelare, säger klubbchefen Stefan Andreasson till klubbens hemsida.

"Känns som det rätta valet"

Jesper Karlsson lyckades spela ihop nio poäng, sju mål och två assist under 26 spelade matcher i Falkenberg – som dock inte klarade sig kvar i allsvenskan. Klubbar som IFK Norrköping, Malmö FF samt IFK Göteborg önskade spelaren men valet föll på Elfsborg.

– Efter många tankar under en längre tid så kändes Elfsborg som det rätta valet. Det är en förening som man har haft en bra känsla runt länge, laget spelar den typ av spelförande fotboll som jag vill helst vill spela själv och kanske framför allt är Elfsborg den miljö som jag tror är bäst för min fortsatta utveckling som fotbollsspelare, säger Jesper Karlsson till Elfsborgs hemsida.

– Det var ett femårskontrakt som både jag och Elfsborg ville ha. Det kändes viktigt att ha en långsiktighet och trygghet i Elfsborg så att jag kan utvecklas och få vara med om att vinna titlar med Elfsborg.

"Sveriges mest intressanta unga spelare"

Klubbens tränare Magnus Haglund hyllar nyförvärvet.

– Jesper Karlsson är en av Sveriges mest intressanta unga spelare, så det känns oerhört bra att kunna knyta till oss honom i stark konkurrens med många andra klubbar, säger Haglund.

Jesper Karlsson värvas in som en framtidsspelare som Elfsborg vill bygga vidare på.

– Han är i den kategori av spelare som vi i Elfsborg gärna vill värva, för det är en extremt ambitiös och målmedveten spelare. Han är irrationell, väldigt snabb, utrustad med en fantastisk teknik samt är bra offensivt en mot en. Allt detta sammantaget gör att han passar väldigt bra in i det lag som vi håller på att bygga inför framtiden.