Tillbaka i Norrköping – som åskådare

FOTBOLL

Foto: Janne Andersson kramar om Andreas Johansson inför Norrköping-Östersund

NORRKÖPING. Janne Andersson har lämnat Norrköping för landslaget.

På lördagen var han tillbaka på Östgötaporten som åskådare – och han hyllades av Norrköpingsfansen.

– Folk är fortsatt snälla och det är jag jätteglad för, säger Andersson.

Matchen mot Elfsborg (0-0) den 29 maj var Janne Andersson sista som manager för Norrköping. Nu är 53-åringen ny förbundskapten och i går var han tillbaka på Östgötaporten – och när Andersson zoomades in på storbildsskärmen hyllades den förre Norrköpingsmanagern av fansen.

– Jag hade den enorma förmånen och glädjen att få ett väldigt fint avslut. Folk är fortsatt snälla och det är jag jätteglad för, säger han.

”Missade en cupmatch i våras”

Är det här första matchen sedan du kom till Norrköping (inför säsongen 2011), som du inte står vid sidlinjen under en hemmamatch?

– Jag missade en cupmatch i våras för att jag var sjuk, men alla andra matcher har jag sett från sidlinjen. Det här var första gången på läktaren, eller det är det inte. Jag har blivit utvisad några gånger. Jag har sett delar av matcher från läktaren, säger han och fortsätter:

– Jag sa det till fjärdedomaren innan matchen: ”Jag inleder på läktaren så du får lite lugn och ro där nere”, säger Andersson och ler.

 Emir Kujovic har lämnat Norrköping för Gent. Hur påverkar det hans chanser till speltid i landslaget?

– Nu är jag inne i en fas där jag inventerar möjliga spelare för de kommande två åren, för VM-kvalet. Vi har ett 70-tal spelare vi tittar på och Emir är en av dem. Hur det påverkar hans chanser hänger mycket på om han får spela och om han får vara skadefri, säger Andersson.