Mourinho: ”Zlatans kropp är annorlunda”

FOTBOLL

Därför fick Zlatan extra semester: ”Som kostymer”

Foto: Zlatan Ibrahimovic är på semester i USA samtidigt som större delen av hans nya lagkamrater är på träningsläger i Kina.

José Mourinho formar sitt Manchester United.

Zlatan Ibrahimovic, 34, har dock fått en extra semestervecka.

– Det är som med kostymer. De bästa kostymerna är skräddarsydda, motiverar Mourinho beslutet.

GUIDE: Så ser du Manchester United på plats

I tisdags åkte Manchester Uniteds spelartrupp på Asienturné.

Med på planet fanns engelska EM-spelare – Chris Smalling, Wayne Rooney och Marcus Rashford – som gick till åttondelsfinal medan Zlatan Ibrahimovic – som åkte ut fem dagar tidigare än England – fick en extra semestervecka.

”Får fotboll att se enkelt ut på Venice Beach”, skrev Zlatan på Instagram från sin semester.

”Studerade Zlatan i två timmar”

Och nu motiverar José Mourinho beslutet.

På en presskonferens i Kina berättar Mourinho att Zlatan fick en extra lång semester för att på egen hand förbereda sig inför Premier League-starten.

– Det är som med kostymer. De bästa kostymerna är skräddarsydda och du måste hitta den storlek som passar dig. Det är bättre än att gå till affären och köpa en som kanske passar eller inte. Alla spelare är olika, säger Mourinho som fick se 34-årige Ibrahimovic slå rekord i fystesterna under läkarundersökningen.

– Mitt beslut att ge honom ledigt tog jag efter att ha studerat honom i två timmar. Zlatan är annorlunda med sin kropp, sitt sinne och hans personlighet.

Portugisen är inte heller rädd för att hans drag ska störa spelartruppen.

– Att bygga upp laget är desto mer viktigt. Jag försöker att förändra klubbens sätt att spela. Och att sätta dit anfallaren är den enklaste biten för att lägga klart pusslet, säger Mourinho.

”Kan inte bekräfta eller dementera”

När Mourinho fick frågan om Paul Pogbas förmodade flytt från Juventus svarade dock managern desto mer kryptiskt.

– Jag kan inte bekräfta och jag kan inte dementera. Jag kan inte berätta något. Det enda jag kan säga är att min styrelse gjort ett fantastiskt jobb och ordnat 75 procent av det jag bad dem om ...

GUIDE: Så ser du Manchester United på plats

ARTIKELN HANDLAR OM