”Bryr mig inte hur det varit tidigare”

avPatrik Brenning

Janne Andersson om hyllade initiativet: Därifrån spelarna kommer

För första gången på elva år fick Kalmar FF besök av en förbundskapten.

Nu berättar Janne Andersson om Sverige-turnén till de allsvenska klubbarna.

– Det är därifrån alla landslagsspelare kommer, säger förbundskaptenen till Sportbladet.

Foto: BILDBYRÅN

Förbundskapten Janne Andersson överraskade Kalmar FF:s klubbchef Svante Samuelsson när han inför lagets möte med Falkenberg den 21 september klev in på klubbens kansli.

”Min elfte säsong som klubbchef i Kalmar FF och aldrig har en förbundskapten besökt oss inför match, varken på Fredde eller på Guldfågeln förrän Janne A idag stegade in på kansliet. Genuint intresserad av de allsvenska klubbarna och våra spelare”, skrev Samuelsson på Twitter.

”Jag tror på samtalet”

Efter Anderssons besök hyllade Svante Samuelsson 53-åringen för initiativet samtidigt som många andra förvånades över att varken Lars Lagerbäck eller Erik Hamrén gjort samma sak.

– Hur det varit tidigare bryr jag mig inte om men jag tror på dialog. Landslagsspelarna kommer så gott som samtliga, det är väl några som inte spelat i allsvenskan som Martin Olsson och någon till som kanske försvann i väg innan, men annars kommer de från de allsvenska klubbarna. Jag tror på en bra dialog och samtal för att på så sätt ha koll på vilka spelare som kommer samt ventilera olika saker vi har gemensamt som till exempel vinterturnén där väldigt många nordiska spelare är med. Så jag tror på samtalet och på vår relation, säger Janne Andersson nu.

”Jag ska besöka alla”

53-åringen berättar också att planen är att besöka samtliga allsvenska klubbar så fort det bara är möjligt.

– Jag hade faktiskt besökt ett antal klubbar innan Kalmar men det har kanske inte kommit ut på samma sätt. Men jag ska besöka alla, det går inte att göra varje vecka tyvärr att ta någon klubb men jag är väl uppe i sex-sju jag besökt nu och jag ska vidare i Sverige. Det är roligt och intressant att prata fotboll och så lär jag mig också saker av mina kollegor. Det är jätteroligt.

ARTIKELN HANDLAR OM