Rosengårds stjärna korsbandsskadad

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Riskerar att missa hela säsongen

1 av 4 | Foto: Bildbyrån
Det var i premiären som Rosengårds stjärna fick lämna med knäskada.

Trots seger blev den allsvenska premiären blytung för de regerande mästarna.

FC Rosengårds anfallsstjärna Gaëlle Enganamouit skadade korsbandet och riskerar att missa hela säsongen.

– Det är ett väldigt stort avbräck. Vi har redan en väldigt tunn trupp så det här slår hårt mot oss, säger sportchefen Therese Sjögran till Sportbladet.

Sjögran.
Sjögran.

Det var i den allsvenska premiären i helgen som FC Rosengårds nya anfallsstjärna Gaëlle Enganamouit byttes in – för att bara kvarten senare bytas ut med svåra knäsmärtor.

– Det är jättetråkigt för hela laget. Gaëlle är en väldigt viktig spelare och har jobbat jättehårt hela veckan, men haft lite ont hit och dit och kanske inte varit riktigt redo för att starta. Jag hoppas att det inte är så allvarligt, och att hon är tillbaka snabbt för vi behöver henne. Det är inte kul att behöva gå av planen på det sättet i den första matchen, sa Marta då.

Det visade sig vara riktigt allvarligt.

Krävs troligen operation och lång rehab

Kamerunskan, som i fjol vann den allsvenska skytteligan med sina 18 mål för Eskilstuna United, skadade korsbandet och riskerar nu att bli borta resten av säsongen.

– Det är en skada på korsbandet. De kunde inte riktigt se om det är av men när det är skadat brukar det behövas en operation oavsett och då brukar det vara lång rehab. Troligtvis spelar hon inte mer i år, säger FC Rosengårds sportchef Therese Sjögran till Sportbladet.

Vad innebär det här för laget?

– Det är ett väldigt stort avbräck. Vi har redan en väldigt tunn trupp så det här slår hårt mot oss. Men vi lider såklart mest med Gaëlle. Jag vet hur det är att gå igenom sådan lång rehab, och vi ska försöka stötta henne så mycket vi kan.

Rosengårds andra anfallare, Natasa Andonova, fick också hon en smäll under premiären. Det ska enligt Sjögran emellertid inte vara någon större fara utan röra sig om något som liknar nackspärr. Förhoppningen är att Andonova spelar nästa match.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.