Bomben: Redknapp tar över landslag

FOTBOLL

”Jag har saknat att vara involverad i fotbollen”

Foto: Harry Redknapp har en del att fundera på.

Harry Redknapp är tillbaka inom fotbollen.

Tränarikonen kliver in som sportchef i Derby County samtidigt som han accepterat jobbet som förbundskapten för Jordaniens landslag.

Det var i februari 2015 som Harry Redknapp valde att avgå från sitt tränarjobb hos Queens Park Rangers. Den officiella anledningen var ett behov av knäoperation, men engelska uppgifter gjorde också gällande att Redknapp var missnöjd med QPR:s värvningsstrategi under 2015 års januarifönster.

Sedan dess har engelsmannen varit utan tränarjobb och fokuserat på mediejobb.

Vän med Prins Ali

Men nu kliver den förre Tottenham-tränaren in i hetluften igen.

Enligt Daily Mail är Redknapp överens med det jordanska fotbollförbundet om att leda deras landslag över två landskamper inför det stundade VM-kvalet denna månad.

Jordanien, som är rankade 82:a i världen, spelar hemma mot Bangladesh innan man flyger till Sydney för match mot Australien.

Avtalet har kommit till tack vare att Redknapp är god vän med tidigare kandidaten till posten som Fifa-president, Prins Ali.

”En hektisk period”

– Det kommer att bli några tuffa veckor framöver. Jag är vän med Prins Ali och jag ville att han skulle ta över efter Sepp Blatter. Han bad mig ta över hans landslag ett par matcher och jag tackade ja. Det blir en hektisk period men jag har saknat att vara involverad i fotboll, säger Redknapp.

Utöver sitt tillfälliga jobb som jordansk förbundskapten har Redknapp även accepterat en roll som sportchef hos Derby County säsongen ut. Championship-klubben jagar just nu avancemang till Premier League.

ARTIKELN HANDLAR OM