– Vi har nog skakat om hockey-Sverige

FOTBOLL

Besvikelse i Tingsryd efter förlusten

Tingsryd succésäsong är över.

Leksand vann playoffmötet och är klart för SHL-kval.

– Vi har gjort något som skakat om hockey-Sverige en hel del, säger Tingsryds tränare Magnus Sundquist.

Tingsryd hamnade i underläge i den första matchen och var piskade att vinna returen mot Leksand för att tvinga fram en tredje avgörande i playoff-mötet.

Men Leksand kopplade greppet direkt och ledde med 2-0 redan efter tre minuter. Tingsryd reducerade innan perioden var slut, men tidigt i den andra kom 3-1.

Bortalaget reducerade återigen, men ett nytt tidigt mål i den tredje perioden gjorde att Leksand vann med 4-2 och Tingsryd är därmed utslaget.

– Det är tufft. Vi är där i dag, men vi är allt för omständiga och ger dem tre av de fyra målen. Det kan man inte göra mot ett lag som Leksand. Vi skapar tillräckligt för att vinna, men då får man inte göra så fatala fel, säger tränaren Magnus Sundquist.

”Lite för billigt”

Robin Olsson tycker inte heller att laget kom upp i nivå.

– Tungt, man ska vara som bäst i slutet av säsongen och tyvärr kommer vi inte upp i vår bästa nivå. Speciellt inte i de två sista matcherna, visst de är inne i ett flyt, men,.

– Det är lite för billigt tycker jag.

Sundquist är dock stolt över spelarna trots uttåget.

– Det är jävligt surt att stå här när säsongen är slut, men får vi bara lugna ner oss lite så är vi nog ganska stolta, säger han och fortsätter:

– Vi har gjort något som skakat om hockey-Sverige en hel del.

ARTIKELN HANDLAR OM