Balotelli: ”Jag ska vinna Ballon d'Or”

FOTBOLL

”Kan verka skrattretande”

Trots några tuffa år har Mario Balotelli inte gett upp.

Anfallaren är övertygad om att han kommer nå toppen.

– Jag kommer vinna Ballon d'Or, säger Balotelli, som nu är tillbaka i Liverpool, i en intervju Sky Sports hänvisar till.

Skärmdump från The Sun.

För nästan exakt fyra år sedan var Mario Balotelli hela Italiens hjälte. Via två mål i semifinalen mot Tyskland hade han skjutit sitt Italien till EM-final.

Sedan dess har anfallarens karriär gått utför. Den senaste säsongen spenderade italienaren på lån i Milan, från Liverpool. Trots att många säkerligen har räknat ut den snart 26-årige anfallaren, som petades från Italiens EM-trupp, har han inte släppt tanken på att bli bäst i världen. Under den gångna säsongen lyckades en skadedrabbad Balotelli dock bara skramla ihop 20 matcher och 1 mål i Serie A.

”Kan verka skrattretande”

– På en skala från 0 till 10 stannade jag på 5, men jag kommer komma till 10 så småningom. Jag vill ta mig dit. Jag kommer vinna Ballon d'Or, säger Balotelli i en intervju med Corriere della Sera, som Sky Sports hänvisar till.

Anfallaren menar att det viktiga är att han insett att han behöver skärpa sig – innan det är för sent.

– Jag vet att Ballon d'Or kan verka skrattretande och jag kanske inte har gjort allting för att bli bäst, men det viktiga är att jag insett att det inte är för sent.

Sett över de två senaste åren menar Mario Balotelli att han har mognat.

Gömde sig i taxi

– Under de två senaste åren har jag börjat arbeta seriöst, ändå har inte resultatet kommit. Kanske betalar jag priset för de tidigare 23 åren.

I intervjun säger italienaren att han inte vill ångra sig i slutet av karriären.

– Jag vill inte nå slutet av min karriär och behöva ångra att jag inte gav allting jag kan för att bli bäst.

När Liverpool i dag påbörjade försäsongsträningen var Balotelli tillbaka i klubben.

I ett försök att undvika pressen menar The Sun att italienaren, i liggande ställning, smugglades in i baksätet på en taxi.

Kontraktet med Liverpool sträcker sig i två säsonger till.

ARTIKELN HANDLAR OM