Klart: Sam Johnson lämnar Djurgården

FOTBOLL

Flyttar till Kina

1 av 2 | Foto: Bildbyrån

Djurgården har sålt Sam Johnson till kinesiska Wuhan Zall.

Det efter att klubben tidigare i sommar uteslutit en flytt.

– Då kändes det väldigt säkert att han skulle bli kvar, säger Bosse Andersson.

Inför förra säsongen värvade Djurgårdens IF in Sam Johnson, 23. Anfallaren kom närmast från spel i division 1 och IK Frej. Väl i allsvenskan har det blivit succé för liberianen.

Efter att ha gjort tio mål under sin debutsäsong i allsvenskan har Johnson i år mäktat med sju stycken. Någonting som fått det att ryktas kring en utlandsflytt för anfallaren. Nu står det klart att det blir en flytt till kinesiska Wuhan Zall.

”En viktig byggsten”

– Det här är ekonomisk en väldigt bra affär för Djurgården och en viktig byggsten i vår framtida sportsliga utveckling. Den ger oss ekonomiskt och sportsligt handlingsutrymme och ökar möjligheter att lyckas med vår ambition om framtida Europaspel, säger sportchefen Bosse Andersson till Djurgårdens hemsida.

I återstarten av allsvenskan fanns Sam Johnson inte med, då han hade drabbats av malaria – någonting som gjorde att Bosse Andersson uteslöt en försäljning.

I en intervju med StockholmDirekt, gjord i en berg– och dalbana på Gröna Lund, fick sportchefen frågan om Sam Johnson blir kvar i klubben efter sommaren.

– Det är lika säkert som att jag är kvar i den här vagnen, svarade Andersson då.

Blott en och en halv vecka efter att det sagts att Johnson blir kvar meddelar dock Djurgården att han är såld.

”Kändes väldigt säkert”

– Han hade ju malaria då och var väldigt dålig. Så då kändes det väldigt säkert att han skulle bli kvar, förklarar Bosse Andersson för Sportbladet.

Så det har gått fort med andra ord?

– Absolut har det gjort det.

När tog det fart? Videon är ju inte mer än en och en halv vecka gammal.

– Visst, men den spelades in lite tidigare. Gjordes fyra omtagningar och efter den fjärde, när jag klev av, kan man säga att det började.

Johnsons nya klubb Wuhan Zall huserar i den kinesiska andradivisionen, där de efter 17 spelade matcher ligger på en tionde plats.