Serie A-klubbar jagar MFF-talang

FOTBOLL

”Det här är en högprioriterad fråga och ont om tid”

Foto: Konate kan vara på väg bort från Malmö FF.

MALMÖ. Malmö FF riskerar inte bara att tappa skyttekungen Vidar Örn Kjartansson.

Italienska klubbars jakt på svenska spelare går vidare. Senast: både Genoa och Crotone vill ha Malmö FF:s Pa Konate, 22.

– Det är tufft i MFF när de värvat in spelare, säger vänsterbacken.

Under måndagen har agenten till MFF:s isländske anfallare bekräftat att Kjartansson är i Israel för att bekanta sig med Maccabi Tel Aviv.

Men fler spelare kan komma att lämna den allsvenska serieldaren.

Vänsterbacken Pa Konate har spelat såväl i allsvenskan som Champions League med Malmö FF under de senaste åren och efter tre matcher i OS etablerat sig i U21-landslaget.

Sedan MFF värvat hem Behrang Safari riskerar Konates speltid bli begränsad.

Det har gjort att flera utländska klubbar försöker knyta till sig den talangfulle 22-årigen som har 1,5 år kvar på kontraktet.

”Ser lite mörkt ut”

Enligt italienska uppgifter som Sportbladet tagit del av är både Crotone (som redan har Marcus Rohdén i laget och som även jagar Viktor Claesson) och Genoa seriöst intresserade av vänsterbacken.

När Sportbladet träffar Konate i samband med U21-landslagets första träning inför EM-kvalen mot Kroatien (b) och Spanien (h) är 22-åringen diplomatisk.

Hur ser du på chanserna till spel i MFF?

– Det är lite svårt just nu. Sedan jag kom tillbaka efter OS har jag inte fått tillbaka min startplats. Det ser lite mörkt ut. Jag hoppas på mer speltid.

Alternativet, byta klubb?

– I dag tillhör jag Malmö FF, men vi får se vad som händer. Jag har gjort det bra så det är inte märkligt att det finns intresse från andra. Helst vill jag vara kvar i Malmö och kunna fortsätta som innan. Men det är tufft när de har värvat in spelare, säger Konate.

”Högprioriterad fråga”

Rådgivaren Nima Modyr svarar om uppgifterna om intresset från Crotone och Genoa:

– Det finns intresse för Pa från flera klubbar. Vi för intensiva diskussioner med klubbar från Italien, säger Modyr.

Hur bedömer du chanserna att Konate lämnar Malmö FF i det här transferfönstret?

– Vi får se. Det här är en högprioriterad fråga och ont om tid. Pa Konate har etablerat sig i U21-landslaget, visat vad han går för men han behöver vara i en klubbmiljö där han får mycket speltid. Malmö har värvat in Behrang Safari och det gör Konates situation lite mer komplicerad.

– Jag hoppas Malmö FF har förståelse för vår ambition att hitta en ny klubb. Pa är 22 år och behöver spela mer, antingen i MFF eller någon annanstans, säger Nima Modyr.

ARTIKELN HANDLAR OM