Fotbollslandslagets buss brann kraftigt

FOTBOLL

"Vi är ytterst glada att ingen kom till skada"

Foto: Fotbollslandslagets buss fattade eld vid en uppställningsplats i Surahammar.

Fotbollslandslagets nya buss fattade under söndag morgon eld vid en uppställningsplats i Surahammar.

Inga personer skadades vid den övertända spelarbussen, som herrlandslaget skulle använda i dag.

– Det är obehagligt naturligtvis och vi är väldigt glada för att ingen kom till skada, säger landslagets kommunikationschef Niklas Bodell.

VLT var först med att rapportera om händelsen, och enligt tidningen ska bussen ha varit på väg att hämta fotbollslaget när bussen fattade eld i Surahammar en bit utanför Västerås.

Larmet om branden kom klockan 08.21 och vid 9.15 hade räddningstjänsten lyckats släcka elden som började vid den bakre delen av bussen.

– Den är helt övertänd, berättade ett vittne på platsen till VLT.

Ny buss

När Sportbladet når landslagets kommunikationschef Niklas Bodell berättar han att landslaget just informerats. Bussen, som var ny för i år, och först användes i början av hösten, stod på en uppställningsplats i Surahammar i Västmanland och skulle användas av laget som just nu är i Stockholm och laddar inför morgondagens VM-kval mot Bulgarien.

– Den är ganska ny och är den bussen vi använder och den skulle användas även i dag. Men det löser vi på annat sätt, vi har reservbussar. Detta är inget som påverkar vår planering, säger Bodell.

"Glada att ingen kom till skada"

Chauffören Denny Bauer var inte på bussen när den antändes.

– Jag gick ut för att starta dieselvärmaren i bussen. Sedan small det bara till och började brinna. Jag kunde inte göra så mycket, berättar Denny Bauer för VLT.

Räddningsledaren Folke Åkerblom uppger för VLT att branden kan ha uppkommit på grund av ett tekniskt fel i dieselvärmaren.

– Vad jag har förstått så var ingen person i närheten. Vi är ytterst glada att ingen kom till skada, säger Niklas Bodell.

Busschauffören Denny Bauer anlände senare till laget i Stockholm i landslagets förra buss. Landslaget genomförde vid söndag lunchtid en lättare träning inför mötet med Bulgarien på Friends Arena i morgon.