Tre nya målskyttar i Djurgårdens seger

Av: Emelie Fredriksson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN

Djurgårdens fina höst under Mark Dempsey fortsätter.

I 3-2-segern mot Örebro klev Elliot Käck fram och avgjorde med sitt första allsvenska mål i karriären.

– Extra skönt att det kom på ett sånt sätt, säger 27-åringen.

Djurgårdens nye tränare Mark Dempsey har ett fint facit sedan han tog över efter Pelle Olsson i somras och Dif har tagit sig allt längre ifrån botten av tabellen.

Laget hade inför kvällens hemmamöte med Örebro fyra segrar på de fem senaste och la nu till ytterligare en vinst till den samlingen.

"Mår ganska bra nu"

– Vi mår ganska bra nu med tanke på hur situationen såg ut innan. Det finns så mycket potential i det här laget. Jag har haft en fantastisk tid här, säger Dempsey.

Nyckeln till segern låg i fasta situationer.

Redan efter 13 minuter hade laget skaffat sig en 2-0-ledning efter att Jacob Une Larsson och Alexander Faltsetas gjort sina första mål för säsongen.

Örebro spelade bra och släppte aldrig iväg hemmalaget. Men Elliot Käcks fina skott, till 3-1, skulle visa sig avgörande.

– Jag kände redan när jag träffade bollen att det skulle bli en bra träff. Sedan sitter den jättefint i bortre krysset, säger försvararen.

– Jag har väntat på det här första målet. Extra skönt att det kom på ett sånt sätt, säger han.

"Sjukt bra känsla"

Matchen slutade 3-2 till Djurgården som därmed tog sin femte seger på de sex senaste matcherna. Käck ger mycket beröm till den nya coachen.

– Vi har en sjukt bra känsla i laget just, med Mark. Det känns som att alla jobbar åt samma håll och det är mycket glädje. Han sprider energi och en positiv känsla. När vi kliver ut på planen känns det som att vi ska vinna varje match, säger Käck.

Örebro-tränaren Alexander Axén var däremot inte nöjd med sitt lags alla missade chanser.

– Vi kan inte missa från två jävla meter två gånger som vi gjorde i första halvlek, konstaterar han.

Publicerad: