Dif-skyttekungens krav: Ett krismöte

FOTBOLL

Sam Johnson är trött på Djurgårdens usla form

Ännu en derbyförnedring.

Då har skyttekungen Sam Johnson fått nog.

Nu kräver han att spelartruppen håller ett krismöte.

– Vi måste träffas i omklädningsrummet utan tränarna. Fansen har all rätt att vara arga, säger han.

Foto: Sam Johnson.

Sam Johnson kan inte hålla tillbaka känslorna. Han skakar på huvudet, stampar lite i marken och orden forsar snabbt ur munnen på honom. Att Djurgården inte vunnit ett derby på 1703 dagar tär på Sam Johnson.

– Det är ett skämt. Vi säger att vi ska göra vårt bästa, snackar om att vi ska vara bäst. Men så gör vi inte sakerna vi borde.

”Det är väldigt, väldigt dåligt”

Det är inte första gången Djurgårdens skyttekung är frustrerad efter en derbyförlust. När laget fick stryk av Bajen för en månad sedan lät det så här:

– När vi möter Hammarby eller AIK är det helt plötsligt som att vi ska spela mot Barcelona eller Real Madrid.

Efter torsken mot AIK spann Johnson vidare på resonemanget.

– Jag fattar inte vad vi håller på med. Sen vi förlorade den matchen mot Hammarby har vi tappat koncentrationen. Alla, hela laget, vi vet vi inte vad vi håller på med på planen. Varje gång vi möter Hammarby eller AIK blir allt så annorlunda. Det är väldigt, väldigt dåligt.

”Tränaren kan inte spela åt oss”

Och statistiken ger honom rätt. Djurgårdens är seriens näst formsvagaste lag den senaste månaden, och har förlorat fem av sex matcher.

Nu kräver Johnson att spelarna håller ett krismöte innan tisdagens träning. Han är trött på lagets usla spel, på de ständiga förlusterna.

– Vi måste in på träningsanläggningen och bara prata. Tränarna behöver inte vara med. Det här är bara för spelarna och vi måste gå in i omklädningsrummet och ha ett möte tillsammans, säger han och fortsätter:

– Vi måste arbeta för vår tränare och oss själva. Coachen gör sitt jobb, men han kan inte spela för oss på planen. Han ger oss taktiken, men vi måste kämpa.

”Mötet är min idé”

Har ni pratat om mötet i laget?

– Nej, det här är min idé nu. Vi måste ha det i morgon (tisdag). Jag ska ta upp det med lagkamraterna, att vi borde ha ett möte.

Efter derbyt mot AIK spydde delar av klacken ut sin frustration över laget. Sam Johnson köper ilskan fullt ut.

– Vissa av spelarna blev nog arga, men jag tycker att fansen har rätt att vara förbannade. Det är vårt jobb att spela fotboll. De arbetar alla typer av arbetsplatser och får hela tiden skit från arbetskamraterna. AIK:are och Hammarbyare hånar och frågar "varför de alltid förlorar". Klart att det gör ont för våra fans.