Sportchefen: ”Kan bli klart när som helst”

avRobert Rosén

Kalmar hoppas göra klart med Antonsson-försäljning

Marcus Antonsson är på väg bort från allsvenskan.

En affär är dock inte klar än.

– Vi har en ambition och agenda att vi ska försöka slutföra allt när som helst, säger Kalmar FF:s sportchef Thomas Andersson Borstam

De senaste dagarna har ryktena kring Marcus Antonsson, 25, intensifierats. I lördags skrev Barometern att en övergång är klar och kort därefter gick FotbollDirekt.se ut med uppgifter om att Leeds United blir anfallarens nya klubbadress. Det i en affär värd 16,5 miljoner kronor. I går skrev brittiska Yorkshire Evening Post att Antonsson klarat läkarundersökningen och kommit överens om ett treårskontrakt i en affär värd närmare 2 miljoner pund (cirka 24 miljoner kronor). Än återstår dock några detaljer innan en affär är klar.

– Det har hållit på ett tag med en intressent. Vi har kommit betydligt längre nu men vi är inte riktigt i mål, säger Kalmar FF:s sportchef Thomas Andersson Borstam, som inte vill nämna någon klubb.

”Hoppas affären blir klar när som helst”

För Barometern bekräftade Kalmars ordförande Mattias Rosenlund att de är överens med en klubb - men affären är inte klar än.

Vad är det som drar ut på tiden?

– Det är mellan köpare och säljare. Vi har en ambition och agenda att vi ska försöka slutföra allt när som helst, säger Thomas Andersson Borstam.

När är er förhoppning att affären ska vara klar?

– Så snabbt som möjligt. Sen vågar jag inte säga vilken timme eller vilken dag, men det hoppas vi blir när som helst.

På grund av ledighet, där han träffat klubben, saknas Antonsson i dagens träningsmatch mot Djurgårdens IF.

Marcus Antonsson har den här säsongen gjort tio mål i allsvenskan, vilket innebär att han leder skytteligan.