”Ska mycket till för att byta målvakt igen”

FOTBOLL

Hampus Nilsson höll nollan i allsvenska årsdebuten

Foto: Hampus Nilsson höll nollan mot Östersund.

Pelle Olsson, Djurgårdens tränare, gav Hampus Nilsson chansen mot Östersund.

Han tackade för förtroendet genom att hålla nollan.

– Det ska mycket till för att han ska byta målvakt igen, säger 25-åringen efter 3–0-segern.

Förlusterna mot Hammarby, Malmö och Elfsborg fick Pelle Olsson att agera. Inför mötet med Östersund petade han Kenneth Höie och placerade Hampus Nilsson mellan stolparna.

– Förlorar man tre matcher på raken vill man som tränare göra några förändringar. Det behöver inte vara de svagaste korten, utan det kan vara de starkaste alternativen.  Frågan har varit aktuell hela säsongen. Det var ett väldigt svårt beslut att välja Kenneth i premiären, säger djurgårdstränaren.

Tredje matchen i allsvenskan

Hampus, som bara har spelat tre allsvenska matcher sedan han anslöt från Ängelholm 2013, höll nollan och var på tårna när det väl hettade till.

– Jag hade inte så mycket att göra, men gjorde någon räddning. Och när jag inte räddade räddade Omar (Colley) på mållinjen. Det säger lite om laginsatsen. Alla stod upp för varandra och gav järnet, säger den skånske burväktaren.

”Inte här för att sitta på bänken”

25-åringen fick stå flera matcher under försäsongen, bland annat cupmötet med Hammarby. Men i allsvenskan har Höie varit förstavalet – fram tills nu.

– Det här är otroligt skönt. Jag är inte här för att sitta på någon bänk. Jag vill spela som alla andra fotbollsspelare. Det var på tiden, säger Hampus Nilsson.

Du har bara spelat tre matcher i allsvenskan, men med dig i målet  kan Djurgården tydligen inte förlora...

– Det verkar så. Jag har inte förlorat än. Jag ska inte jinxa det alltför mycket, men det är åtminstone moralhöjande för mig. När jag får spela gör hela gänget det bra.

Du har inte gjort det enklare för Pelle...

– Nej, det ska mycket till för att han ska byta målvakt igen. Nu höll vi nollan, och det blev vinst. Man byter inte ett vinnande lag och jag hoppas verkligen att jag får spela nästa match också, säger Hampus Nilsson.