Tystade kritikerna med ett drömmål

FOTBOLL

Mathias Ranégie: Rakt upp i krysset bara

Foto: Mathias Ranégie firar sitt första spelmål för Djurgården.

Mathias Ranégie hade inte gjort ett enda spelmål sedan han anslöt till Djurgården.

Mot Östersund tystade han alla kritiker med ett drömmål.

– Rakt upp i krysset bara, säger 31-åringen och flinar.

Förväntningarna har varit stora på Watford-lånet, och han har själv känt pressen. Det var därför, för att få ett slut på måltorkan, han blåste den ordinarie straffskytten Kevin Walker på en straff i mötet med Falkenberg.

– Som mittfältare ska du kunna ge den till en anfallare som inte har gjort mål, förklarade han sitt handlande.

Minnesvärd fullträff

Mot Östersund kom första spelmålet - och det lär inte djurgårdsfansen glömma i första taget. Matchen hade pågått i 69 minuter när ÖFK-backen Sotirios Papagiannopoulos skulle nicka undan ett inlägg men fick se bollen landa framför fötterna på Ranégie.

– Bollen studsade ner rätt skönt. Jag kunde ta mig tid, koncentrera mig – och sätta den i krysset. Sådana mål gör jag inte varje dag. Det var på tiden. Skitskönt. Det kändes som att vi stängde matchen där, säger Mathias Ranégie.

”Kommer nog göra nytta”

Han är lika lättad som lycklig när han möter pressen efter matchen.

– Bollen har bara inte gått in, och det har varit frustrerande. Jag har ändå gjort 50 mål i allsvenskan och vill leverara för laget. Det här målet kommer nog göra nytta för mig, säger Ranégie, som spelade sin sjunde match för Djurgården.

Fullträffen betydde 3–0, och det var inte det enda klassmålet på Tele2 Arena. Seon-Min Moon, som värvades från just Östersund, fick också drömträff med högern när han förvandlade en hörnvariant till 1–0.

”Fotbollens ironi”

Båda tränarna hade svårt att tro sina ögon när sydkoreanen gjorde sitt första mål för säsongen.

– Det är fotbollens ironi. Vilken fantastisk avslutning, säger ÖFK-tränaren Graham Potter.

– Jag har aldrig sett Moon få en sådan träff. Han gjorde en av sina absolut bästa matcher i Djurgården, säger Pelle Olsson.

”Väntar nog någon dag”

Den ende som tog uppståndelsen med ro var huvudpersonen själv.

– Jag har skjutit mycket på träningen och trodde att jag skulle kunna göra det. Men det kändes lite konstigt, för när jag firat i någon sekund insåg jag att jag gjort mål mot min gamla klubb. Ja, det kändes lite konstigt, säger Seon-Min Moon.

23-åringen spelade för Östersund från 2012 till sommaren 2015 och har behållit kontakten med bland andra lagkaptenen Alex Dyer.

– Vi brukar sms:a före och efter matcherna, men nu väntar jag nog någon dag. De är nog arga, säger Seon-Min Moon och spricker upp i ett leende.