Zlatan sågas: ’Skulle inte ta honom gratis’

avMartin Tolén

Sågas efter sjunde raka utan mål: ”Han är inte bra”

1 av 8 | Foto: TT

Sjunde raka matchen utan mål.

Nu beskrivs Zlatan Ibrahimovic som katastrofal.

– Jag tror inte att många lag skulle vilja ha honom, oavsett om de fick honom gratis, säger förre engelske stjärnan Ian Wright.

Det går tungt för Zlatan Ibrahimovic, 35, i Manchester United.

I går bänkades svensken i mötet med Fenerbahce och när han väl kom in blev han åter mållös – för sjunde matchen i rad – och hamnade i stället i blåsväder efter ett grepp om dansken Simon Kjaers hals.

– Jag kommer in och försöker, kommenterade Ibrahimovic sin egen insats efteråt.

Sågas i brittisk press

Och reaktionerna i England dröjer inte.

De engelske tidningarna ger svensken låga betyg.

”Han hade tur som klarade sig undan rött kort...”, motiverar Manchester Evening News sin fyra.

”Orsakade frisparken till 2–0-målet och plockades bort för enkelt av turkarnas tuffa spel i första halvlek. Kunde ha hamnat i problem när han tog strypgrepp på en motspelare”, skriver Daily Mail och ger Zlatan 4,5 i betyg.

Allra skarpast i sin kritik är dock The Sun-krönikören, samt förre Arsenal- och engelske landslagsanfallaren, Ian Wright som tröttnat.

– Jag har inte sett Zlatan spela bra på 10-15 matcher och Manchester United behöver det – speciellt med tanke på hur de spelar, säger Wright i tidningens podcast.

”Han är inte tillräckligt bra”

Och nu när målen slutat komma ser Wright ingen anledning till varför Ibrahimovic ska få speltid eller varför klubben överhuvudtaget plockade in honom i somras.

– Det enda som höll honom kvar i början av säsongen var målen. När du tittar på honom så är hans spel inte tillräckligt bra. Han rör sig inte bra nog. Jag ska vara brutalt ärlig, jag tror inte att många lag skulle vilja ha honom, oavsett om de fick honom gratis, säger Wright.