Uppgift: ”Zlatan har tipsat dem om Isak”

FOTBOLL

”Med i jakten efter Ibras tips”

Spanska medier fortsätter att frossa i Alexander Isak.

Mundo Deportivo slår fast att både Barcelona och Real Madrid har ögonen på 17-åringen.

Men också att PSG och Juventus är med i dragkampen – efter tips från Zlatan Ibrahimovic.

AIK:s Alexander Isak har tagit allsvenskan med storm.

Efter ännu en uppvisning (två nya mål i 6-0-krossen mot IFK Norrköping) startade spekulationerna om huruvida 17-åringen till och med kan slå Zlatan Ibrahimovics transferrekord på 82 miljoner kronor.

Klart är att fler och fler storklubbar nu fått upp ögonen för den svenske anfallstalangen.

Sportbladet har tidigare rapporterat om att både Real Madrid och Barcelona har gett sig in i jakten och på torsdagen fortsätter den Barcelona-baserade tidningen Mundo Deportivo att spinna vidare på uppgifterna.

”Rådfrågat Zlatan”

Under rubriken ”Barcelona och Real Madrid slåss fortfarande om ’den nye Ibrahimovic’” konstaterar man att Isak nu följs av ”halva Europa” men särskilt intressant är tidningens egna uppgifter om att såväl PSG som Juventus ska ha gett sig in i jakten – efter tips från en viss 35-åring.

Mundo uppger nämligen att Zlatan Ibrahimovic själv har varit i kontakt med Juventus högsta höns, Beppe Marotta och Fabio Paratici, samt PSG:s ledning, på senare dagar. ”Ibra” ska enligt Mundo ha gett sina rekommendationer om 17-årige Isak och beskrivit honom som ”en lovande spelare som får det att se enkelt ut att göra mål”.

Aktuell för A-landslaget

Under den pågående landslagssamlingen har förbundskapten Janne Andersson sagt att Isak är ett namn som ”fladdrat förbi i huvudet” och flera spelare har överöst talangen med lovord.

– Jag är sugen på att ha honom här i A-landslaget, sa Jimmy Durmaz.

– Han (Isak) är otroligt duktig. Jag hoppas han fortsätter den utvecklingen för då är det någon vi kan ha nytta av här väldigt snart, sa Albin Ekdal.