José Mourinho om miljardköpen: ”Det räcker inte”

FOTBOLL

Manchester United har köpt spelare för över tre miljarder kronor under José Mourinho, 54.

Inte tillräckligt, menar portugisen.

– De historiskt stora klubbarna straffas på marknaden, säger Mourinho enligt Sky Sports.

Foto: ANDREW YATES / TT

Manchester United tappade viktiga poäng i jakten på Manchester City på annandagen.

United kryssade hemma mot Burnley och ligger nu tolv poäng efter derbyrivalen – ett avstånd som kan bli femton poäng om City slår Newcastle på onsdagen.

Efter matchen kommenterade José Mourinho, 54, tabelläget så här:

– En stor klubb är en sak och en stor klubb som inte har ett av de bästa lagen är en annan. När man pratar om press att vinna Premier League så menar man inte Tottenham, de har inte samma historia som oss. Arsenal har inte heller lika stor press att vinna och inte Chelsea, sa United-tränaren, och fortsatte:

”Samma pris som anfallare”

– Manchester City köper försvarare för samma pris som en anfallare så när vi pratar om ”stora fotbollsklubbar” pratar vi om en klubb med mycket historia.

United har lagt närmare sju miljarder kronor på spelarköp sedan 2013 och har tidigare fått kritik för sin rekryteringsstrategi.

Över tre miljarder har spenderats sedan Mourinho tog över 2016.

– Det räcker inte. Priset för de stora klubbarna är annorlunda än för de andra klubbarna. De historiskt stora klubbarna straffas normalt på marknaden på grund av deras historia, säger Mourinho enligt Sky Sports.

”Gör vad de kan”

Han fortsätter:

– Spelarna gör vad de kan, och de gör det bra. Ni säger sju poäng av femton möjliga – jag säger att vi de två senaste matcherna haft femton målchanser, släppt in tre skitmål och en fantastisk frispark. Grabbarna gör vad de kan, de kämpar hårt trots våra problem och skador. Jag är inte nöjd med resultatet, inte heller det mot Leicester, men jag är nöjd med mina spelare, säger Mourinho enligt Manchester Evening News.

Här är fotbollens 10 dyraste övergångar 00:43
ARTIKELN HANDLAR OM