Vass Cristiano Ronaldo – men mållös på nytt

avMichael Wagner

Cristiano Ronaldo gjorde en mycket bra andra halvlek i Juventus hemmapremiär i Serie A.

Men miljardnyförvärvet blev på nytt mållös i 2–0-segern mot Lazio.

– Italiensk fotboll är helt annorlunda jämfört med den spanska, säger tränaren Massimiliano Allegri.

Juventustränaren Allegri satte in tre nya spelare från start hemma mot Lazio jämfört med Serie A-premiären och 3–2-segern borta mot Chievo för en vecka sedan.

In från start när Allegri gick från 4–2–3–1 till 4–3–3 kom Blaise Matuidi, Filippo Bernardeschi och Mario Mandzukic.

Förändringarna gjorde att Cristiano Ronaldo tog ett steg ut till en fri roll till vänster i Juves tremannaanfall med Mandzukic i den centrala anfallspositionen.

1 av 3 | Foto: FILIPPO MONTEFORTE / AFP
Ronaldo tar sig glidande in över mållinjen efter en målchans, men hans avslut väntar ännu på att göra detsamma.

Vackert av Pjanic

Men det var ingen av de båda notoriska målskyttarna som slog till för de italienska mästarna.

Efter en pigg inledning av Juve mattades offensiven från den gamla damen, men när ett inlägg från Bernardeschi nickades undan av en Lazioförsvarare så svarade Miralem Pjanic för ett mycket vackert mål.

Bosniern, som tidigare i veckan förlängde sitt kontrakt med Juve till 2023, slog halvt liggande i luften till med sträckt vrist på halvvolley. 1–0 borrade sig vackert in i Laziomålvakten Thomas Strakoshas vänstra hörn.

– Det var en annan match mot Lazio än den mot Chievo. I inledningen var vi lite stressade. Faran var att vi sveptes med i entusiasmen från fansen över att det var Cristiano Ronaldos första hemmamatch. Vi behövde ha mer tålamod, säger Allegri till Sky Sport Italia.

Miljardvärvningen själv då?

Vass Ronaldo i andra

Efter en första halvlek där anfallaren alltför sällan sattes i bra lägen så var andra halvlek riktigt vass av 33-åringen.

Ronaldo fick bollen i farten, utmanade ofta och gav Lazioförsvaret mycket jobb.

Det enda som saknades var målet.

CR7 gav Mandzukic ett jätteläge med ett inspel från höger, hade själv en nick strax utanför och ett sjunkande, vobblande jätteskott från distans där Laziomålvakten Strakosha gjorde en jätteräddning.

I 73:e minuten spelade Paulo Dybala in bollen från höger och Ronaldo var ytterst nära att själv snubbla in 2–0, men i stället blev det Mandzukic som forcerade in slutresultatet.

– Italiensk fotboll är något helt annat än fotbollen i Spanien. Ronaldo förstår det och anpassar sig väldigt bra. Han är en ödmjuk kill och jag är väldigt nöjd med hans prestationer så här långt, säger Allegri.

Foto: FILIPPO MONTEFORTE / AFP
Nä, trots fint spel ville det sig inte för Ronaldo mot Lazio heller.
ARTIKELN HANDLAR OM