Sergio Ramos

Klopp till attack: ”Brutal brottare”

Talar ut om CL-finalen: ”Det är inte normalt”

Av: 

Andreas Käck

FOTBOLL

Sergio Ramos tilltag mot Mohamed Salah i CL-finalen ledde till en allvarlig skada som äventyrade stjärnans VM-deltagande.

Nu har Jürgen Klopp fått frågan vad han tycker om Sergio Ramos.

Då går han till attack.

Sergio Ramos hamnade i fokus när Real Madrid slog Liverpool i Champions League-finalen den 26 maj.

Han orsakade en allvarlig skada på målkungen Mohamed Salah och en hjärnskakning på målvakten Loris Karius.

Under en presskonferens på fredagen ombads Liverpool-tränaren Jürgen Klopp kommentera Ramos agerajde en gång för alla.

Då kom en lång och utförlig harang om Ramos som spelare i allmänhet och hans agerande i CL-finalen i synnerhet.

– Jag har sett situationen med Salah i efterhand. Någon visade mig den direkt efter matchen och tittar man på reprisen och inte är Real Madrid-supporter så tycker man att den är hänsynslös och brutal. Man tänker ju inte ”wow, bra tackling”, säger han enligt Liverpool Echo.

Klopp anser att domaren (Milorad Mazic) borde ha agerat och visat ut Ramos på fläcken.

– En sån här situation kräver en bättre bedömning. Om vi får in VAR så är det en situation du kommer att granska och säga ”vad var det där?”. Det var hänsynslöst. Jag tror inte att Salah hade skadat sig varje gång (i en sån situation), den här gången hade han otur, men det är likväl en situation som vi inte ska ha, fortsätter Klopp.

”Som en brottare”

Efter CL-finalen kom bilder som visade att Ramos även var på målvakten Loris Karius, som då ska ha fått en hjärnskakning.

– Jag vet inte om det är något vi kommer uppleva igen; att någon går ut och armbågar målvakten, river ner målskytten (Salah) som en brottare på mittplanen och sedan vinner matchen. Det var ju det som hände, säger Klopp.

Ramos själv tyckte att situationerna blev uppförstorade.

– Men för helvete, vad folk uppmärksammar händelsen med Salah. Han tar tag i min arm först och jag trillar åt andra hållet. Det var den andra armen som han skadade och ändå säger de (Liverpool) att jag hade honom i ett judo-grepp. Och efter det sa målvakten (Karius) att jag gjorde honom groggy med en smäll. Nu fattas bara att (Roberto) Firmino ska säga att han blivit förkyld på grund av att droppar av mitt svett landade på honom, sa Ramos.

”Är inte normalt”

Uttalanden som inte föll Jürgen Klopp i smaken.

– Ramos sa många saker som jag ogillade. Som människa gillade jag inte hans reaktion till det hela. Han tyckte att det var normalt. Nej, det är inte normalt. Om du lägger ihop alla situationer med Ramos – och jag har tittat på fotboll sedan jag var fem år gammal – så kommer du se att det finns många. I finalen förra året fick han (Juan) Cuadrado utvisad. Han (Cuadrado) nuddade honom lite och han (Ramos) överdrev. Men det är ingen som pratar om det efteråt. Det är som att vi, världen, accepterar att du får använda alla vapen som finns för att vinna matchen. Folk förväntar sig säkert att jag är likadan, men det är jag inte, säger Jürgen Klopp.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ANNONS

Härlig Jackpot på Stryktipset – 11 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Bank: Liverpool lärde sig till slut

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Sergio Ramos

Jürgen Klopp

Liverpool FC

Real Madrid CF

Mohamed Salah

Loris Karius