”Svennis är omogen – på gränsen till att vara korkad”

FOTBOLL

Fem vassa pennor om ett hett samtalsämne

1. Har FA överreagerat?

2. Smutsar nya kvinnoaffärer ner Svennis jobb med fotboll?

3. Hur känner du för Svennis nu?

Stefan Alfelt

1. FA agerar som man måste för att ha ryggen fri den dag man bestämmer sig för att sparka Svennis. FA kan i den situation som uppkommit inte riskera att ens bli misstänkt för att medvetet dölja detaljer som kan uppfattas som känsliga.

2. Egentligen inte. Man borde såklart kunna skilja på ett vidlyftigt liv vid sidan av fotbollen och det jobb han utför, men så fungerar det inte i verkligheten. Framförallt inte när den engelska pressen upphöjer sig till att bli såväl domare som bödel.

3. Eftersom det inte är en blixtrande förälskelse som styrt hans agerande, utan snarare ett behov av att hävda sig genom att lägga så många kvinnor som möjligt på rygg, tycker jag att han trots sin ålder är omogen på gränsen till att vara korkad.

Lasse Anrell

1. Det är klart att de är förbannade när det snuskas i vartenda skrymsle och vrå på förbundet.

Det går ju inte att driva en seriös verksamhet om folk ska göka konstant.

2. Tvärtom. Han talar med bönder på bönders språk och med Beckham på Beckhams språk. Tord Grip brukar säga att att Svennis helt enkelt alltid haft väldigt bra kontakt med fruntimmer och det är en väldigt enkel och värmländsk uppfattning som man inte behöver vara vare sig moralist eller närking för att förstå och vara avundsjuk på. Rock on, Svennis.

3. Jag tycker nog att han kanske borde ta det lite lugnt och berätta för sin mamma vad han ställt till med den här gången och om morsan säger att det var väl väldigt dumt gjort, Sven-Göran, men nu har mamma förlåtit dej och då lovar du att sluta med de där dumheterna och så talar vi inte mer om saken. Okäj?

Simon Bank

1. Nej. Det är nu inte bara så att FA kräver en kombination av Jesus och Marcello Lippi på kaptensposten – de betalar marknadsmässig lön för det också.

Svennis jobb är att leverera pokaler, inte skandaler. Nu har han dragit ner brallorna på sig själv, en sekreterare och förbundet.

Klart FA reagerar.

2. Han blir inte en sämre coach eller ledare av att ha sex (möjligen tvärtom), och jag vet inget om hur hans privatliv ser ut.

Däremot förlorar han i trovärdighet inom förbundet, vilket kan vara lika illa. Glorian hamnade på sned under Ulrika-gate – nu ser den mer ut som ett sprucket preventivmedel.

3. Taktiskt geni –82, stor psykolog/lagbyggare, habil coach? och diplomerad erotoman. Vad ska jag känna för det? Att han borde satsat på att genomföra sin diamant-idé i EM.

Annars tycker jag mest att det vore vidrigt om en sexsugen sekreterare utmålas till hora och får kicken medan kåta gubbar blir kvar.

Lasse Sandlin

1. Inte alls. Skönt att det även inom sporten finns arbetsgivare som värnar om hög moral och till och med officiellt vågar gå ut och bekräfta ”påstådd kärlek på kontor”.

Måste vara skönt för alla med fläckfritt samvete att känna ett sånt arbetsgivarstöd. För säkerhets skull: detta var ironi...

2. Inte alls. Men Svennis kommande arbetsgivare bör nog försäkra sina tillgångar, innan man anställer charmören från Värmland. Faria Alam, 38, hittade ju Sven-Göran på FA:s kontor och Nancy Dell’-Olio, 45, var väl, om jag minns rätt, gift med en av Lazio-ägarna, Giancarlo Mazza, när de båda möttes.

3. Har man som Svennis rötterna i Stöpafors kommer man alltid ned på fötterna. Och vem bryr sig om vad Sverige-ätaren Jeff Powell skriver?

Minns hur Powell 1999 om Mjällby skrev: ”...långsammare än en gasugn som står på ettan”. Och om Henke: "...en överkokt potatis i en panna där vattnet kokat bort".

Peter Wennman

1. Nej, FA blev taget på sängen av News of the World. Om de fortsatt dementera hade saken blivit ännu värre. ”Vän av ordning” krävde nån slags markering mot Svennis.

Det är inte säkert att det blir mer än så. De närmaste dagarnas mediastorm kommer att avgöra, skulle tro att FA:s styrelse ligger lågt ett tag och känner vartåt det blåser.

2. Det stör ju helhetsbilden av honom. En stor del av hans framgångar I fotbollen är kopplade till hans personlighet, det lugn och den trygghet han förmedlat till spelarna.

Men om den bilden grumlas...vad händer då? Om det viskas och skrattas bakom hans rygg? Han har fått ett trovärdighetsproblem på halsen.

3. Att följa honom är som att åka hiss i en skyskrapa, upp och ner, dagen lång, med dumstrut på huvudet. Det är svårt att bestämma sig för vilken våning man ska stanna på.

Just nu känner jag mig besviken på honom, lurad...det är ju uppenbart att mannen inte är så genomklok som alla trott. Det börjar bli lite pajasvarning nu.

ARTIKELN HANDLAR OM