Fagerlunds kamp för Assyriska

FOTBOLL

Förre hockeypampen ska rädda laget kvar i Södertälje: Inte klokt att bara spela borta

1 av 2 | Foto: Rickard Fagerlund.

Hockeyförbundets förre ordförande Rickard Fagerlund har bytt idrott.

Nu ska han rädda allsvenska nykomlingen Assyriska kvar i Södertälje.

- Jag brukar lyckas med mina uppdrag. Jag gör det nu också, säger han bestämt.

Bårsta IP - Assyriskas hemmaarena - håller inte måttet. Klubben har tvingats skaffa en ny arena och fått klartecken att spela i Eskilstuna och på Söderstadion i Stockholm. Men det ska nu Rickard Fagerlund ändra på.

- Herregud, ska vi bli det första allsvenska laget som inte kan spela hemmamatcherna på hemmaplan? Det låter ju inte riktigt klokt, säger Södertäljebon Rickard Fagerlund.

- Nej, det får absolut inte hända. Man skulle ju få skämmas ögonen ur sig.

Rickard Fagerlund har därför tagit sig an uppdraget att tillsammans med en företagsgrupp rädda Assyriska kvar i Södertälje.

- Ja, det är fantastiskt att Rickard har engagerat sig i det här. Från att ha sett helt hopplöst ut verkar det nu som om vi kanske, kanske kan fixa det, säger Assyriskas ordförande Zeki Bisso.

Lösning i sikte

I går besökte svenska fotbollförbundets syningsman Janne Wahlqvist och Södertälje kommun Bårsta IP. På plats fanns även representanter för Assyriska och Rickard Fagerlund.

- Det mesta är fixat, men belysningsfrågan återstår. Men jag är övertygad om att vi kommer att hitta en lösning där också, säger Rickard Fagerlund till Sportbladet.

I början på nästa vecka ska Södertälje kommun besluta om de kommer att skjuta till pengar - dels till en tillfällig upprustning av Bårsta IP och dels till en nybyggd arena.

- Faktiskt så ser det väldigt positivt ut. Jag tror vi kommer att se Assyriska spela hemma nästa år. Kommunen verkar vara tillmötesgående, säger Bisso.

Stora projektet

Rickard Fagerlund är även ansvarig för ombyggnationen av Scaniarinken i Södertälje.

- Man börjar bli för gammal för att gå på ishockey, det går helt enkelt för fort? Därför blir det fotboll i fortsättningen. Nej, allvarligt, jag gör det här för Södertäljes skull, hockeyn är fortfarande nummer ett i mitt liv, säger han.

- Och Scaniarinken är mitt stora projekt, tillägger han.

Hemmaplan eller bara borta?

Patrik Thornéus

ARTIKELN HANDLAR OM