Rami Shaaban prov-spelar i fransk klubb

FOTBOLL

Laget känt för sin fanatiska publik

Rami Shaabans jakt efter en ny klubb kan snart bli över. I helgen tränar målvakten med franska Saint Etienne.

– Det viktigaste för mig är att få speltid, säger Shaaban.

I mitten av maj blev det klart att Rami Shaaban lämnar det engelska mästarlaget Arsenal. Nu kan Sportbladet avslöja att nästa anhalt kan bli Saint Etienne i Frankrike.

– Vi har diskuterat siffror och Rami kommer nu att träna med dem i ett par dagar. Han vill se vad det är för klubb innan han bestämmer sig, säger Shaabans agent Johan Strömberg.

Saint Etienne är nykomling i den högsta ligan i Frankrike och är mest känt för sin fanatiska hemmapublik. Men enligt Strömberg finns det några andra europeiska klubbar som är med i kampen om Shaabans signatur.

”Jag vill spela fotboll”

– Vi kommer inte att ta något beslut innan vi kollat upp de andra heta intressen. Det är ett lag i italienska Serie A och ett i Premier League som känns bäst just nu, tillsammans med Saint Etienne.

Rami Shaaban värvades till Arsenal i slutet av augusti 2002. Han gjorde succé i både Premier League och Champions League innan han bröt benet. Därefter har han som mest fått sitta på Arsenal-bänken.

Därför betonar ex-djurgårdaren att speltiden blir en avgörande faktor i klubbvalet.

– Vi kommer att titta på hur målvaktssituationen i lagen är. Jag vill ju spela fotboll och inte sitta på bänken. Jag behöver spela, säger han till Sportbladet.

Hur låter det med spel i Frankrike, Italien eller England?

– Det är riktigt trevliga länder att spela i, säger Shaaban.

Emir Osmanbegovic