”Bär alltid Italien med sig i hjärtat”

Av: Kristopher Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Zlatans agent uttalar sig om Italien-ryktena – men öppnar för England och Spanien

1 av 10

Zlatan Ibrahimovic är i vanlig ordning ryktenas man.

Den senaste tiden har spekulationerna om en återkomst till Italien gått på högvarv.

Svenskens agent, Mino Raiola, påminner dock om att svensken kan hamna i England eller Spanien.

– Vi har också Real Madrid, Chelsea eller City, säger Raiola till Sky Italia.

Sommaren närmar sig med stormsteg. Och med den soliga årstiden följer ett nytt transferfönster med rykten kring Zlatan Ibrahimovic. Spekulationerna kring huruvida svensken återvänder till Italien efter endast en säsong i PSG går på högvarv. Sportbladet har tidigare rapporterat om Juventus intresse och Gazzetta dello Sport har uppgett att Zlatan meddelat den franska klubben om att han lämnar, och att förhandlingarna mellan svenskens agent, Mino Raiola, och Juventus fortskrider.

Även Corriere dello Sport har rapporterat om förhandlingarna med Juventus men uppger även att Zlatan kommer att välja mellan Turin-klubben och Napoli.

"Ingen hemlighet"

Nu uttalar sig Raiola inför sommaren, och spär på spekulationerna kring svenskens framtid. På frågan om en flytt till Italien är omöjligt stänger han inga dörrar.

– Idag ja, men kanske inte i morgon. På transfermarknaden är allt möjligt. Zlatan trivs väldigt bra i Paris och ledarna är nöjda med honom. Jag ser inte varför han skulle lämna, men allt kan hända. Men idag är det nästan omöjligt. Det finns två, tre lag i Italien som kan köpa honom. Juventus, Milan eller Inter och inte fler, säger Raiola till Sky Italia.

Totalt sju säsonger har det blivit för Zlatan i Italien, som trivs i det fotbollstokiga landet.

– Zlatan har aldrig gjort en hemlighet av att Italien är som ett andra hem för honom, han bär det alltid med sig i hjärtat, säger Raiola.

Blir dyrt

Sitt affärssinne troget slår dock Raiola även fast att det kommer att kosta den klubb som vill köpa svensken, samtidigt som han spänner bågen även utanför Italien.

– Vi har också Real Madrid, Chelsea eller City. Det kommer inte att bli lätt att köpa loss honom från PSG.

I onsdags blev PSG utslagna ur franska cupen mot Evian och chansen till en dubbel gick förlorad. "Har Zlatan huvudet någon annanstans?", undrar Le Parisien i dag. 

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN