Silva: ”Zlatan lämnar förmodligen inte PSG”

FOTBOLL

Lagkamraten glad över Juventus nya spår

Foto: Thiago Silva.

Zlatan Ibrahimovic, 31, ryktades länge vara Juventus huvudspår i jakten på anfallare. Men de senaste veckorna har allt i stället handlat om en värvning av Real Madrids Gonzalo Higuain.

Skönt – tycker Zlatans lagkamrat Thiago Silva.

– Det är goda nyheter. Det betyder att Zlatan förmodligen inte lämnar PSG, säger brassen till Gazzetta dello Sport.

Thiago Silva och Zlatan Ibrahimovic lämnade tillsammans italienska Milan inför denna säsong. De styrde kosan mot storsatsande PSG, och väl där bärgade man den franska ligatiteln och tog sig till kvartsfinal i Champions League.

Och den brasilianske försvarsjätten vill fortsätta spela med svensken. Det gör han klart i en intervju med Gazzetta dello Sport. På frågan vad han tror om ryktena kring Gonzalo Higuain flytt till Juventus kommer han direkt in på svensken.

– Det är goda nyheter. Det betyder att Zlatan förmodligen inte lämnar PSG. Jag har inte talat med honom på några dagar men jag skulle gärna vilja ha kvar honom vid min sida i PSG. Kanske tillsammans med Rooney, säger Silva.

"Han är stark"

I söndags mötte Silva just Rooney när Brasilien träningsspelade mot England. Där fick han brottas med den engelske anfallaren, som i sin tur ryktas till PSG. Brassen kunde dock inte göra någonting åt Rooneys drömmål.

– Mamma mia, han är stark. Varje gång jag möter honom är det en kamp, säger Silva till Gazzetta dello Sport.

Men engelsmannen når inte Silvas lista över de bästa anfallarna i världen. På frågan om vad han tycker om Mario Balotellis framfart i Silvas gamla klubb Milan svarar Silva:

– Jag hade placerat honom (Balotelli) precis bakom Lionel Messi, Cristiano Ronaldo och Zlatan Ibrahimovic om jag skulle göra en lista över de bästa anfallarna.

ARTIKELN HANDLAR OM