Hysén: Jag fick hjärtklappning

avJohan Flinck, Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Tvingades bryta – hjärtat rusade

Tobias Hysén fick göra tävlingsdebut från start borta mot Moldavien.

Det slutade i en skrämmande mardröm när 29-åringens puls rusade och Hysén tvingades bryta matchen.

– Det blev någon sorts hjärtklappning efter 15-16 minuter. Sedan blev pulsen jättehög och låg kvar där en kvart-tjugo minuter innan jag valde att säga till och kliva av, säger Hysén i TV3.

Många höjde på ögonbrynen när Erik Hamrén strax efter lunch presenterade den svenska startelvan mot Moldavien. Istället för Emir Bajrami fick anfallaren Tobias Hysén chansen till vänster på det offensiva mittfältet.

”Fick inte ner sin puls”

Men matchen slutade i en mardröm för IFK:aren. 29-åringen löpte nästan hela första halvlek helt isolerad till vänster utan att knappt röra bollen. Strax innan halvtid kunde han inte fortsätta längre.

– Det blev någon sorts hjärtklappning efter 15-16 minuter. Sedan blev pulsen jättehög och låg kvar där en kvart-tjugo minuter innan jag valde att säga till och kliva av. Jag försökte först få ner den men blev en belastning för laget när jag inte kunde göra något, säger Hysén.

Hur känns det nu?

– Det känns som att jag håller på att bli sjuk. Jag är febrig och har frossa. Det var väl något som låg i kroppen och väntade. Det är piss att det kommer just i dag men vad ska man göra?

”Försökte hålla mig stående”

Anledningen till Hyséns besvär är än så länge okänd men enligt TT kan den höga värmen, luftfuktigheten och 29-åringens skadebesvär med krampkänningar i lår och ljumskar vara en förklaring.

– Det är typiskt att det händer just nu men det hade varit värre att spela 60 minuter och vara jättedålig. Nu blev det en kvart och sedan var det inte mycket att göra. Jag försökte bara hålla mig stående och spela tillbaka bollen för att inte bli av med den.

Pappa Glenn Hysén följde matchen från läktaren och oroas när han får höra om sonens besvär.

– Det är ingenting jag har hört talas om att ha har haft tidigare, säger Glenn Hysén till Sportbladet.

– Är det så är det ju jävligt jobbigt. Är det som du säger så är det ju allvarligt.

51-åringen säger att släkten inte har någon historia av hjärtproblem.

– Det är ingenting som jag har haft problem med eller som vi har i släkten.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM