Publicerad:
Uppdaterad:

Ronaldinho i natt: Jag kommer sakna Zlatan

Publicerad:
Uppdaterad:

Hyllad av 22 000 fans – skickade hälsning via Sportbladet

1 av 10 | Foto: SCANPIX

RIO DE JANEIRO. I går presenterades Ronaldinho inför tiotusentals fanatiska Flamengo-fans.

Och efteråt sände han en hälsning till sin förre lagkamrat.

– Ibra är en fantastisk spelare. Jag kommer att sakna honom, säger Ronaldinho till Sportbladet.

Ronaldinho tillsammans med Flamengos president Patricia Amorim.
Foto: Foto: AP
Ronaldinho tillsammans med Flamengos president Patricia Amorim.

Han fick inte plats i Milan och bänkades under den sista tiden i klubben. Då valde Ronaldinho att flytta hem till Brasilien och Rio de Janeiro igen, och i går presenterades han inför 20 000 Flamengo-fans.

– Detta hade jag aldrig väntat mig. Han kom till oss. I år kommer vi att vinna allt, säger supportern Emerson Roque, 21, i folkhavet.

Han tror att Ronaldinho kommer att blomma ut här.

– Han har saknat samban och stränderna. Nu kommer allt att falla på plats när han slipper snön, kylan och den hårda disciplinen i Europa.

”Har fantiserat”

En timme senare klev Ronaldinho upp på podiet för en presskonferens.

– Många gånger har jag fantiserat hur det skulle vara att en dag komma tillbaka till Brasilien. Men inget av det jag tänkt är ens i närheten av detta. Det här är en av de bästa dagarna i mitt liv. Jag har anlänt, mer motiverad än någonsin, sa han.

Som enda utländska tidning fick Sportbladet ställa en fråga till hemvändaren.

Känner du ingen saknad alls efter Ibrahimovic och Milan?

– Självklart! Ibra är en fantastisk spelare. Jag kommer att sakna honom och alla mina andra vänner i Milan. Men nu är mitt fokus Flamengo, säger Ronaldinho.

I måndags trodde de flesta att världens bästa spelare 2004 och 2005 skulle välja moderklubben Gremio när han hade bestämt sig för att återvända till Brasilien. Men Gremio fick inte loss de 30 miljoner kronorna som Milan begärde. I stället hostade Flamengo upp pengarna och lovade en månadslön på 5,6 miljoner kronor, plus reklamintäkter.

Ny trend

Ronaldinhos hemkomst ingår i en ny trend i brasiliansk fotboll. Tidigare kom stjärnorna hem till sin moderklubb när de var 35 år och spelade några avslutande säsonger. Nu kommer stjärnorna när de fortfarande har något kvar att ge.

– Ronaldinho är 30 år. Han är inte urgammal. Det finns en chans att han kan börja lysa igen, säger Pedro Henrique Torre, reporter på Lance, Brasiliens största fotbollstabloid.

Henrik Brandão Jönsson

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad: