Öqvist stängs av i OS

FOTBOLL

Missar två matcher

1 av 9

Först Wayne Rooney.

Nu Josefin Öqvist.

Landslagsstjärnan stängs av i två matcher under OS efter utvisningen i sommarens bronsmatch i VM.

– Det är naturligtvis tråkigt, säger förbundskaptenen Thomas Dennerby till Sportbladet.

Wayne Rooney stängdes nyligen av tre matcher i sommarens EM-slutspel efter att han sparkat ner Montenegros Miodrag Dzudovic i en kvalmatch. Nu råkar Josefin Öqvist ut för en liknande avstängning.

Det var i bronsmatchen mot Frankrike under sommarens VM som landslagsstjärnan delade ut en spark mot en fransyska. Öqvist fick rött kort direkt.

– Hon sparkar mig först, sedan sparkar jag tillbaka. Men jag hade så mycket adrenalin att jag inte var klar i huvudet, sa hon till Sportbladet då.

"Det stämmer"

Nu straffas Öqvist för efterslängen. Enligt SVT stängs landslagsstjärnan av under de två första matcherna i OS i London. Sverige är direktkvalificerade för EM 2013 i form av värdnation och spelar inga kvalmatcher under året, därför kommer straffet i OS.

– Vi har vetat om det här länge så det kommer inte som någon chock. Vi konstaterade ganska snabbt efter utvisningen att det här skulle hända. För oss har det mer varit en fråga om det blir en, två, eller som i Rooneys fall, tre matcher, säger förbundskaptenen Thomas Dennerby och fortsätter:

– Det är naturligtvis tråkigt, framför allt för Jossan.

Kan det påverka beslutet att ta ut henne i truppen?

– Inga spelare är givna. Men Jossan kommer självklart att konkurrera på samma villkor som alla andra. Det finns inga tankar hos oss att hon inte skulle vara aktuell på grund av det här.

ARTIKELN HANDLAR OM