Succén förstör MFF:s försäsong

FOTBOLL

Spelarna kan inte träna ihop

Förra årets succé har fått oväntade konsekvenser för Malmö FF.

Ihärdiga landslagsuttagningar i kombination med skador och sjukdomar har raserat MFF:s försäsong.

– Vi har tränat kanske tre pass ihop, säger tvåmålsskytten Daniel Larsson efter 2–2 mot Trelleborg.

Efter fjolårets succé i allsvenskan har nästan halva Malmö FF:s startelva, totalt fem spelare, representerat Sveriges a-landslag under vintern. Det och efterhängsna sjukdomar gör att MFF nu hamnat efter i sin försäsongsträning.

– Vi har tränat kanske tre pass ihop med hela laget eftersom spelare varit sjuka och borta på landslagsuppdrag hela tiden. Det har helt klart stört den uppbyggnadsfas vi är inne i, säger anfallaren Daniel Larsson.

Med i landslaget

Larsson var själv med på Erik Hamréns januariturné men visade ändå gryende form i träningsmatchen mot Trelleborg. 24-åringen gjorde båda MFF:s mål när ett trögt Malmö räddade hem ett 2–2-resultat.

– Det var en tung andra halvlek med många trötta huvuden och ben. Men det är ganska naturligt när det varit så här.

”Klart det stör”

Anfallaren beskriver en frustrerande försäsong där MFF till och med haft svårt att få ihop tillräckligt med spelare till träningarna.

– Vi har haft svårt att få ihop lag i spelmomenten och fått anpassa det och spela på mindre ytor. Det är klart att det stör. När vi kom hem från Spanien har vi även tagit in juniorer. I det här läget är man glad att vi har så lång försäsong i Sverige.

Hur påverkar det?

– Framförallt vill vi ha hela laget med när vi tränar så att alla är medvetna om vilka ändringar vi gör under matchen. Den tajmingen får du bara av att träna och spela matcher i hop. Men det är tack och lov gott om tid kvar och man ser ändå första 20 minuterna i dag att kvalitén absolut finns där.

ARTIKELN HANDLAR OM