Lúcio kritiserar förra chefen

FOTBOLL

Münchens president Hoeneß tror på seger – men sågas av förra spelaren

De möttes i final förra året. Nu möts de igen, men redan i åttondelsfinal.

Bayern München mot Inter är ett hett möte och inför matchen passar Inters mittback Lúcio på att ge Ulrich Hoeneß en verbal känga.

– Han verkar sakna respekt, säger han.

Champions League-åttondelsfinalen på onsdag mellan de regerande mästarna Inter och fjolårets tvåa Bayern München väcker starka känslor.

Känslor om triumf och seger samt känslor om nederlag och bitterhet. Men det var mer än 270 dagar sedan den matchen spelades, nu är det andra tider.

– I Bayerns mäktiga historia är det sällsynt med fyra så overkligt bra offensiva kreatörer. Med denna offensiva besättning kan man spela ut varenda motståndare, säger Bayern Münchens president Ulrich Hoeneß på en presskonferens.

Spelarna han syftade på var Arjen Robben, Mario Gomez, Franck Ribéry och Thomas Müller. Glädjen i södra Tyskland är stor eftersom att dessa fyra spelare är skadefria och förväntas starta matchen.

Endast en spelare skadad

Den enda spelaren som tränaren Louis van Gaal saknar är kroaten Ivica Olic. Anfallaren hade en stor del i fjolårets framgångar men Mario Gomez har på egen hand raderat ut kroatens betydelse med sina många mål.

– Vi måste försöka att göra kontringsmål. I finalen väntade de bara på våra misstag, den här gången gör vi inga, säger Arjen Robben.

Tyskarna är segervissa och säkra på sin sak, men de är medvetna om att Inter på San Siro kan bli tufft.

– Jag tycker inte att de är så starka som under 2010. Vår fördel är returmötet på hemmaplan, säger Ulrich Hoeneß.

Lúcio gillar Bayern...

Den brasilianske mittbacken Lúcio tillbringade fem år i Bayern München. Tre ligatitlar och tre vinster i Tyska Cupen blev det. Han berättar öppenhjärtigt för tyska 11 Freunde om sin kärlek till sina förra klubben – om hur han kysste en Byern München-flagga när lagen möttes i Champions League-final.

Mittbacken passar även på att hylla dagens lag.

– Bayern kan vinna Champions League. De är starka, och Franck Ribéry och Arjen Robben tillhör Europas bästa, säger han.

...men ogillar ex-chefen

Om klubbens president Ulrich Hoeneß finner han dock inga positiva eller hyllande ord.

– Han verkar sakna respekt. Ibland pratar han utan att tänka och sårar då människor. Han anklagar och skämmer ut vissa spelare och medmänniskor i omklädningsrummet eller offentligt, säger Lúcio.

Att han var tvungen att lämna sin "gamla kärlek" kom som en chock. Nu ska lagen mötas igen – och Lúcio är sugen på att visa Ulrich Hoeneß hur fel det var att släppa honom.

ARTIKELN HANDLAR OM