”Häftigaste jag varit med om”

Foto: Försvarsbjässe Daniel Majstorovic, här i kamp med Midjid Bougherra, stod för en solid insats i Celtics mittlås.
FOTBOLL

GLASGOW. Daniel Majstorovic är snart 34 år gammal.

Han har spelat elitfotboll i drygt 15 år.

I går nådde han nya höjder.

– Det bästa jag upplevt under hela min karriär, säger han efter Old Firm-segern.

Det var en imponerande insats, en viktig seger – men mer än något annat var det en unik atmosfär att spela fotboll i.

Celtic slog ärkerivalerna Rangers med 3-0 och tog ett stadigt grepp om ligatiteln. Ändå var det publiken snarare än spelet som Daniel Majstorovic ville prata om efter matchen.

”Otrolig känsla”

– Jag har varit med om mycket, men det här var det bästa jag upplevt under hela min karriär. 60 000 står och hoppar och lyfter fram oss. Det var verkligen en helt otrolig känsla, något att minnas för alltid.

Det bästa du upplevt i karriären. Det är stora ord.

– Ja.

På läktaren sitter man ju och undrar ifall hela bygget är på väg att lyfta. Hur är det egentligen där nere på planen?

– Fantastiskt. Det kan inte bli så mycket bättre, och även om man såklart fokuserar på sitt spel är det ju helt omöjligt att inte känna av trycket från läktarna. När vi spelar som vi gör och får publiken med oss på det här sättet... Då är vi oslagbara här.

Nyckel i framgången

Själv gjorde Majstorovic en mer eller mindre prickfri insats i mittförsvaret, och anses generellt också vara en av de stora anledningarna till att Celtic nu leder ligan med åtta poäng.

– Jag tackar för de orden. Jag försöker göra mitt bästa för laget med min erfarenhet och min mentalitet, och just nu är vi inne i en fantastisk period.

En hand på ligabucklan nu?

– Vi är på god väg. Det är lång väg kvar, men det här var en väldigt avgörande match. Kan vi fortsätta såhär så kommer vi att bli svårstoppade.