Podolski på väg till Dortmund eller Milan

FOTBOLL

Uppgifter: anfallaren kan lämna Köln för topplag

Foto: Podolski. Anfallaren ser ut att vara eftertraktad på transfermarknaden.

Tyska landslagets succéman Lukas Podolski upplever en tung tid i sin favoritklubb FC Köln.

Laget dalar i Bundesliga och i dag uppger tidningen Express att AC Milan och Borussia Dortmund försöker att locka till sig anfallaren.

Lukas Podolski är inte mer än 25 år gammal, men har ändå varit med i proffssammanhang en lång tid.

I landslaget är 25-åringen given i Joachim Löws startelva, och det var han även under sin misslyckade och tunga sejour i storklubben Bayern München.

Podolskis hjärta har alltid slagit för moderklubben Köln. När han inte fick någon speltid i Bayern München valde han att flytta hem till laget i hans hjärta.

Men återkomsten har inte blivit som han hade hoppats på. Laget har gjort en riktigt dålig säsong, igen, och tränaren Frank Schaefer meddelade i går att han lämnar sin post.

Koncentrerar sig på ligan

FC Köln har endast tre poäng ner till kvalplatsen i ligan, och jagas intensivt av Vfl Wolfsburg som innehar den platsen för tillfället.

Med tre matcher kvar att spela måste den negativa trenden vändas. Mitt i kaoset uppger i dag tidningen Express att lagkaptenen Lukas Podolski kan vara på väg bort.

Enligt tidningens uppgifter är den italienska serieledaren AC Milan ute efter anfallaren, men även den tyska ligaettan Borussia Dortmund är på jakt efter Lukas Podolski.

Men 25-åringen vill enbart koncentrera sig på Bundesliga.

– Vi måste lägga vår koncentration på de sista och extremt svåra matcherna. Vi behöver maxmalt stöd från alla som har ett hjärta för FC (Köln, redaktionens anmärkning), säger han till Express.

Borussia Dortmund har en betydligt mer ansträngd ekonomi än AC Milan, och lär endast kunna knyta till sig Podolski om Köln åker ur Bundesliga.

Landslagsanfallaren har gjort tolv mål och sju assist på 29 ligamatcher.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bundesliga