Syrianska: Knallskotten kom från AIK-läktaren

avHenrik Lundgren, Pierre Wingren

Publicerad:
Uppdaterad:

Nya bevis i dag med hjälp av tv-bilder: ”Vi kommer skicka videon till förbundet”

Videon såg ut att fria både AIK och Syrianska.

Men nu hävdar Syrianska att samma video tillsammans med andra bilder bevisar att samtliga knallskott kom från AIK-läktaren.

– Det är fakta, bara att jämföra de två videoklippen så ser man vad som gäller, säger Ghayath Moro, sportchef hos Syrianska.

Matchen mellan Syrianska och AIK avbröts efter 20 minuter efter att den assisterande domaren Daniel Wärnmark träffats av ett knallskott.

Sedan dess har båda klubbarna anklagat varandras supportrar för att ha kastat smällaren. En video som Sportbladet publicerade i onsdags såg ut att fria båda klubbarna, eftersom knallskotten verkade ha kastats in från utsidan av arenan.

”Inga tveksamheter”

Men Syrianska har jämfört videoklippet med Canal Plus matchbilder, och fått fram en annan bild. På Canal Plus-bilderna ser det ut som att det andra knallskottet kastas in från AIK-läktaren på kortsidan. Fysikern Patrik Nordqvist uttalade sig i samband med Sportbladets video om att bägge knallskotten kastas från samma plats.

Ghayath Moro, är ni säkra på att båda skotten kommer från AIK-läktaren?

– Det är inga tveksamheter anser jag. Det känns skönt, nu har vi fått fram vår bevisning som friar Syrianska. Vi kommer att skicka in den här videon till Svenska fotbollförbundet i samband med vårt yttrande, säger Ghayath Moro, sport- och säkerhetschef hos Syrianska.

Hur upptäckte ni sambandet?

- Under arbetets gång, genom vår utredning.

Dessutom visar tv-bilderna att knallskottet som skadade en bollpojke kastades från AIK-klacken.

Turerna kring vem eller vilka som är skyldiga har varit många, och hur Syrianskas bevis nu tas emot återstår att se.

– Jag vill inte uttala mig om det och jag tycker inte att det är vår sak att utreda det här, säger AIK:s sportchef Björn Wesström.

Polisen söker material

Förbundets disciplinnämnd utreder fortfarande skandalen, och det kan dröja till den 10 maj innan något besked kommer.

- Vi är inte i närheten av att ha en klar uppfattning i frågan, säger disciplinnämndens ordförande Khennet Tallinger till TT.

Även polisen fortsätter sin utredning vid sidan av.

- Vi dammsuger för att säkerställa allt material som finns, men exakt hur långt de har kommit vet jag inte, säger supporterpolisen Hans Löfdahl.

Fälls AIK riskerar de sex poängs avdrag och dryga böter.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM