Capello: Jag kan bänka Rooney...

FOTBOLL

”Han måste kämpa för att ta tillbaka sin startplats”

Wayne Rooney missar Englands EM-premiär nästa sommar efter utvisningen mot Montenegro.

Och om ersättarna i anfallet gör bra ifrån sig kan stjärnan tappa sin startplats i det engelska landslaget.

– Jag vill testa nya spelare, säger förbundskaptenen Fabio Capello.

Foto: Fabio Capello.

England hade redan säkrat EM-biljetten till Polen/Ukraina nästa sommar när det brann till i Wayne Rooneys huvud.

Manchester United-stjärnan sparkade ner Montenegros Miodrag Dzudovic, fick rött kort – och är därmed automatiskt avstängd i Englands EM-premiär.

Vill det sig illa för Rooney kan han missa ännu fler matcher om Uefas disciplinnämnd väljer att ge honom ytterligare straff för förseelsen i fredags. Men oavsett Uefas beslut är det inte givet att anfallaren är tillbaka i startelvan så fort han blir tillgänglig igen, enligt förbundskaptenen Fabio Capello.

Kan petas

– Ja, jag kan absolut lämna honom utanför laget även om han är tillgänglig. Jag måste hitta en ny lösning i anfallet för den första matchen, alternativt de två första matcherna som Rooney missar. Om vi hittar den lösningen – då är han inte längre given, då måste han kämpa sig tillbaka till startelvan, säger Capello enligt Daliy Mirror.

– Och det är helt sant, absolut. Ni känner mig.

Ratas mot Spanien

Om en dryg månad, den 12 november, spelar England en träningslandskamp mot Spanien. Då kommer Wayne Rooney inte att tas ut.

– Rooney kommer inte att spela mot Spanien. Det stämmer. Jag vill testa nya spelare, en ny stil och ett nytt rörelsemönster i spelet, säger Capello.

– Han kommer kanske att bytas in efter paus i någon av träningsmatcherna (fram till EM), men han kommer inte att starta. Vi måste spela ihop den startelva som vi ska inleda EM med. Och om de andra spelarna gör bra ifrån sig, då kommer de att få fortsatt förtroende. I min karriär som manager har jag satt många duktiga spelare på bänken. Jag har alltid fattat mina beslut efter vilka spelare som är hetast för stunden.

ARTIKELN HANDLAR OM